Portekiz’de Bir Bebek, Yüzü Olmadan Dünyaya Geldi

84
49
11
3
2
Portekiz'da yüzü olmayan bir bebek doğdu. Bebeğin ailesi, doktorlarının hamilelik süresince herhangi bir sorun olmadığını söylemesi nedeniyle doktordan şikayetçi oldu. Portekiz'i ayağa kaldıran bu olay, yetkilileri de harekete geçirdi ve doktorla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ekim ayının başlarında Portekiz'de çok ilginç bir olay yaşandı. Bir bebek; yüzü, burnu, kafatasının bir bölümü ve gözleri olmadan dünyaya geldi. Ancak bebeğin bu şekilde dünyaya gelişinin hamilelik süresince anlaşılamamış olması, Portekizlileri ayağa kaldırdı. Yüzü olmayan bebeğin anne ve babası, hamilelik süresi boyunca doktorların kendilerine herhangi bir şey söylemediklerini, durumu fark etmediklerini söylediler.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bebeğin annesi, hamilelik sürecinde 3 kez ultrasona girdiğini, bu ultrasonların her üçünün de Artur Carvalho isimli bir doktor denetiminde olduğunu ve doğumun da bu doktor tarafından yaptırıldığını söyledi. Annenin iddialarına göre Carvalho, hamilelik boyunca bebeğin anne ve babasına olumsuz bir durumun olmadığını söylemiş ancak özellikle 6. aydan sonra Carvalho, bebekle ilgili dile getirilen kaygıları önemsememiş.

Portekizli anne

Doktorlar doğumdan sonra Rodrigo isimli bebeğin sadece birkaç saat yaşayacağını söylemişler. Ancak günler geçmesine rağmen Rodrigo, hayata sıkı sıkıya tutunmuş durumda ve tedavi süreci devam ediyor. Ancak bebeğin bu şekilde dünyaya gelmesine rağmen hala yaşıyor oluşu, Doktor Artur Carvalho ile ilgili iddiaların üstünü örtmeye yetmemiş durumda. 

Portekiz Tıp Derneği Disiplin Kurulu, ülkede yaşanan ve gündem olan bu olayla ilgili olarak anında bir soruşturma başlattı ve ihmalkarlıkla suçlanan doktoru 6 ay açığa aldı. Üstelik Rodrigo'nun anne ve babası da Doktor Carvalho hakkında şikayetçi olmaya hazırlanıyor. Carvalho'nun bundan sonra doktorluk yapması çok da mümkün değilmiş gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-50178450
84
49
11
3
2
Emoji İle Tepki Ver
84
49
11
3
2