5
2
1
0
0

Günümüzde yüksek ayarlarda FPS sorunu yaşamadan oyun oynamak için 8 - 10 bin TL civarında bir bilgisayar sistemi toplamamız gerekiyor. Bu yüksek fiyatlar da normal olarak pek çok insanın gözünü korkutuyor. Elbette bununla birlikte internette uygun fiyatlı olarak satılan bazı bilgisayarlar var. Bizler de hem ikinci el piyasasını merak edenlere hem de riskleri görmek isteyenlere bir deneyim sunmak için fazla yorulmuş yüksek donanımlı bir bilgisayarı 3000 TL'ye satın alıp denedik.

İkinci el alım-satım platformu Sahibinden'de satılan bu bilgisayarın bu kadar ucuz olmasının nedeni; ekran kartı gibi pahalı parçalarının daha öncesinde kripto para madenciliği yapmak için kullanılması olarak gösteriliyor. Bilgisayarı ilk aldığımızda ekran kartının bozuk olarak geldiğini, satıcıya ulaştıktan sonra bu sorunun yeni parçayla değiştirilerek çözüldüğünü belirtelim. 

sahibinden ikinci el bilgisayar webtekno

Bu sıkıntıyı bir kenarı bırakacak olursak vadettiği performansı sunduğunu görüyoruz. Elbette ekran kartının uzun süreler boyunca kripto para madenciliği için kullanılmasından dolayı çalışma şeklinde bir hantallık görülüyor. Yine de ultra ayarlarda GTA 5 gibi yüksek grafik detayı isteyen bir oyunu dahi sorunsuz bir şekilde çalıştırdığını gördük. Bu bakımdan 3000 TL'ye satılan bu kasanın parasının hakkını verdiğini söyleyebiliriz.

Bu noktada bir de uyarı yapmayı uygun buluyorum. İkinci el olarak satılan bu sistemler ucuz olsa da çok uzun süreler boyunca yoğun tempoda çalıştırılmış oldukları için bir noktada sizi yarı yolda bırakabilir. Zaten böyle bir risk bulunduğu için sıfır sistemlere göre bu denli ucuz fiyatlı oluyorlar. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri video ile baş başa bırakıyorum. İyi seyirler.

5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0