Bloomberg'ün Apple Editörü, Yeni iPhone Modelinin Adını Doğruladı

37
11
3
3
2
Apple'ın akıllı telefonlarına ne isim vereceği, her yıl hem tartışma hem de büyük merak konusu oluyor. Geçtiğimiz yılın iPhone'larına Xs adını vermesiyle Apple'ın yeni iPhone'larına XIs şeklinde devam edip etmeyeceği şimdiye kadar bilinmiyordu. Apple konusunda uzman olan bir isim olan Bloomberg Apple editörü, yeni iPhone'lardan birinin tam adının iPhone 11 Pro olacağını doğruladı.

Günümüz lider akıllı telefon üreticileri, kendilerini kullanıcılar tarafından beğenilen akıllı telefon serilerinin her yıl bir yeni modelini üretip, tanıtıp, piyasaya sürmeye odaklamış durumda.

Akıllı telefon üreticileri arasında başta gelen Apple'da ise bu gelenek, iPhone serisi akıllı telefonlarla oldu olası sürüyor. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde tanıtılacak olan iPhone modelinin isminin ne olacağı hakkındaki söylentiler ise yavaş yavaş gerçeği ortaya koyuyor.

iPhone'a Pro eki geleceği bilgisi ilk nereden çıktı?

Geçtiğimiz günlerde anonim bir Twitter hesabı tarafından ortaya atılan iddia, yeni iPhone modelinin Pro ekine sahip olacağını belirtmişti. Bu Twitter hesabının geçtiğimiz yılın iPhone'ları tanıtılmadan bu iPhone'ların isimlerini doğru bir şekilde açıklamış olması sebebiyle yeni paylaştığı tweet büyük ses getirdi.

ABD merkezli finans, yazılım, veri ve medya şirketi olan Bloomberg'in Apple ile ilgilenen yazarı Mark Gurman'ın az önce resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ise yeni iPhone'lardan birisinin isminde "Pro" kelimesinin geçeceğini doğruladı.

Tanıtılacak iPhone'lardan biri, iPhone 11 Pro olacak:

Apple'ın kredi kartı Apple Card'a sahip olan kişilerin yeni bir iPhone alacakken eski iPhone akıllı telefonlarını Apple'a götürdüklerinde aldıkları indirimin %3 kadarını kartlarına iade alacaklarına değinen Gurman, Apple'ın sunduğu bu alternatife: "iPhone 11 Pro ile %3 indirim almak için sabırsızlanıyorum" sözleriyle atıfta bulundu. Mark Gurman'ın bu paylaşımı ile tanıtılacak 3 yeni iPhone'dan birisinin iPhone 11 Pro adına sahip olacağı doğrulanmış oldu.,

Peki diğer iPhone'ların adı ne olacak?

iphone 11

Diğer iPhone'ların isimleri hakkında henüz net bir bilgi bulunmasa da Apple'dan bir adet iPhone 11 isimli akıllı telefon bekleyebiliriz zira Pro modeli, daha çok iPhone Xs Max'e eş değer bir model olacak gibi duruyor. Buna fikre dayanarak iPhone Xs'e eş değer olacak bir iPhone 11 modeli kulağa fazlasıyla mantıklı geliyor.

Apple'ın yine geçtiğimiz yıl içerisinde tanıttığı iPhone'lardan olan iPhone XR'nin bu yılki versiyonu hakkında ise iPhone 11 Mini söylentisi bulunuyor ancak bunun doğruluğu hakkında henüz herhangi bir kanıtımız yok.

Yeni iPhone modellerinin sıralaması şu şekilde yapılabilir:

  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Mini

Yeni iPhone'ların isimlerinin ne olacağı konusu gerçekten heyecan verici. Ne var ki 2019 yılı iPhone'larının adında Pro kelimesinin geçip geçmeyeceğini ve iPhone'ların nihai isimlerini tahmin edebileceğiniz gibi Apple'dan öğreneceğiz.

37
11
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
37
11
3
3
2