BMW, Yaz ve Kış Lastikleri Arasındaki Farkı Drag Yarışıyla Açıkladı (Video)

48
3
2
2
1
Sonbahar geldi ve yavaş yavaş otomobilleri kış lastiğine geçirme zamanı geliyor. Yaz lastiği ile kış lastiği arasındaki fark gerçekten önemli mi? BMW bu karşılaştırma için drag yarışlarını kullandı.

BMW M3’ler bu defa yaz ve kış lastikleri arasındaki farkı ortaya koymak için piste çıktı. Doğru lastiği takmanın önemi konulu bu çalışmada BMW, aynı özelliğe sahip üç otomobili yalnızca tekerleklerini değiştirerek piste koydu ve kalkış için bir araya getirdi. 

Otomobil lastikleri, genel olarak üç ayrı kategoriye ayrılır: yazlık, kışlık ve her mevsim lastiği. Her mevsime uygun lastikler, aracınızdan ideal performansı almanızı sağlamaz ama sık sık lastik değiştirmeniz de gerekmez. Yaz lastikleri, yaz mevsiminde ısınan havalarda daha verimli sürüş sağlar. Kış lastikleri de soğuk havalarda aracınızdan optimum sonucu almanızı sağlar. 

Yaz lastiği ile kış lastiği arasındaki farklar nelerdir?

bmw lastik seçimi

Kış lastikleri ve yaz lastikleri belli bir durumda hareket edebilecek şekilde üretilir. Yaz lastikleri kışın, kış lastikleri de yazın kullanışsız hâle gelir ve ciddi performans kayıpları yaşanır. Kış lastikleri, +7 derece altında daha iyi tutunma sağlar ve lastik hamurları daha çabuk ısınacak şekilde üretilmiştir. Kış lastiği kanallara sahiptir. Bu kanallar sayesinde ise üstündeki suyu tahliye eder. Bu kanallar oldukça ince ve kılcaldır. 

Yaz lastikleri ise daha sıcak ortamlarda daha verimli olur ve daha kısa fren mesafesi sağlar. Kanalları daha geniştir. Böylece yüzeye temas alanı azalır. BMW, üç lastiğin performansları arasındaki farkı gösterdiği bir drag yarışı düzenledi. Firma, yapısı itibariyle kısa süren bu yarışla ilgili olarak sadece sonuçları açıklamakla yetinmedi ve yarışı da kısa bir video ile paylaştı.

Lastik farkının önemini gösteren drag yarışı:

Kaynak : https://www.motor1.com/news/376072/summer-winter-tires-test/
48
3
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
48
3
2
2
1