Saatlerdir Erişilemeyen BtcTurk, Sorunun Çözüldüğünü Açıkladı (Güncelleme)

65
10
2
2
1
En büyük yerli kripto para borsalarından BtcTurk, saatlerdir erişim sorunu yaşıyor. Borsa, sorunun kaynağını Microsoft Azure olarak açıklamışken son olarak geçtiğimiz dakikalarda önemli bir açıklamada daha bulundu.

Yerli kripto para borsası BtcTurk, gece saatlerinden bu yana kullanııclarını korkutan bir sorunla karşı karşıya. BtcTurk kullanıcıları, yaklaşık 13 saattir kripto para borsasına erişim sağlayamıyor, dolayısıyla herhangi bir işlem gerçekleştiremiyorlar.

Tabii ülkemizde yaşanan dolandırıcılık olayları pek çok kullanıcının BtcTurk'te de aynısının yaşanacağı konusunda korkmasına neden oldu. BtcTurk ise gecikmeden yaptığı açıklamada yaşanan sorunun kaynağını açıkladı.

Sorunun nedeni açıklandı:

BtcTurk resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada yaşanan erişim sorununun Microsoft Azure kaynaklı olduğu belirtildi. Şirketin tam açıklaması şu şekildeydi:

"Microsoft Azure kaynaklı teknik aksaklık nedeniyle BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında erişim kesintileri yaşanmaktadır. Teknik ekibimiz ve Azure Mühendisleri konunun en kısa sürede çözümlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir."

BtcTurk'ten yeni açıklama: Sorunun yaklaşık 2 saat içinde sona ereceği öngörülüyor

BtcTurk, bu sabah 09.52'de yaptığı paylaşımda yaşanan erişim kesintilerinin, yaklaşık 2 saat içerisinde sona ereceğinin öngörüldüğünü açıkladı. BtcTurk tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekildeydi:

"Değerli kullanıcılarımız, Teknik ekibimiz, #BtcTurk web sitesi ve mobil uygulamalarında yaşanan erişim kesintilerinin yaklaşık 2 saat içerisinde sona ereceğini öngörmektedir. Kullanıcılarımız hesaplarına öncelikle geçici olarak “Emir İptal” modunda ulaşabilecek ve tüm varlıklarını görüntüleyebileceklerdir. Sabrınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz."

Güncelleme: BtcTurk sorunun giderildiğini açıkladı

BtcTurk, sorunun devam ettiği uzun saatler sonrası konuya ilişkin bir açıklama daha yaparak web sitesi ve mobil uygulamalarında yaşanan erişim kesintileri sona erdiğini bildirdi. Kullanıcılar şu an için bakiye kontrolleri yapabiliyor; diğer işlemlerin de sırayla aktif edileceği bildirildi.

65
10
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
65
10
2
2
1