Call of Duty: Mobile'da Zafer Almanızı Sağlayacak 5 Tüyo

48
7
7
3
2
Oyunseverlerin büyük bir heyecanla bekledikleri Call of Duty: Mobile, geçtiğimiz hafta hem iOS hem de Android için yayınlandı. Bizde sizler için, Call of Duty: Mobile'da daha iyi olmak için kullanabileceğiniz tüyolardan bahsedeceğiz.

Mobil oyunseverlerin heyecanla bekledikleri Call of Duty: Mobile, geçtiğimiz günlerde hem iOS hem de Android platformu için yayınlandı. Büyük bir ilgi gören Call of Duty: Mobile'ın indirilme sayısı 100 milyonu aşmış durumda.

Call of Duty: Mobile, pek çok oyunseverden geçer not aldı. Hal böyle olunca da herkes, oyunun kazananı olmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya ve oyun kazanmaya çalışıyor. Zaten oyunseverlerin silahlarını geliştirebilmesi için de oyun kazanması gerekiyor. Şimdi sizlere, Call of Duty: Mobile'da başarıya götürecek olan 5 tüyo vereceğiz. Bu tüyolar, mobil oyunlara yeni başlamış bile olsanız iyi bir deneyim yaşamanızı sağlayacak.

Call of Duty: Mobile

Aim alma, teçhizat tercihleri ve genel görünüm

Aslına bakacak olursak bir akıllı telefon üzerinden oyun oynamak, bilgisayar ve oyun konsollarına oranla biraz daha zor. Bunun nedeni ise mobil oyun oynarken akıllı telefonunuzun ekranına bağımlı olmanız. Dolayısıyla elinizden gelenin en iyisini yapmak için, becerileriniz doğrultusundaki en doğru genel görünümü seçmek durumundasınız. 

Call of Duty: Mobile oyununa ilk girdiğinizde zaten bir eğitim alıyorsunuz. Bu eğitim, oyuna az da olsa ısınmanızı ve kontrol olayını anlamanızı sağlıyor. Ancak oyunun "Ayarlar" bölümünden, kontrol seçenekleri ve ekran düzeni ayarlanabiliyor. Bu yüzden, oyunun ayarlar menüsünü incelemekten korkmayın. Farklı kontrol tercihlerini denemek, kendinize en uygun kontrol görünümü bulmanızı sağlayacaktır. 

Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile ve benzeri oyunların en önemli özelliklerinden bir tanesi, silah seçimleridir. Silahları da tıpkı kontrol seçenekleri gibi, kendinize uygun olarak belirlemek durumundasınız. Dolayısıyla silahların görünüşlerine veya özelliklerine (makineli, hafif makineli veya sniper) bakarak kullanmak çok da mantıklı bir yaklaşım olmayacaktır. Doğru olan; kendinize en uygun silah türünü tercih etmek olacaktır.

Silah yükseltmeleri ve eklentiler

Call of Duty: Mobile oyununda seviye atladıkça, silahlarınız için çeşitli seviye yükseltmelerinin geldiğini göreceksiniz. Bu yükseltmeler, silahların stabilizasyonlarını etkilemektedir ve silaha olan hakimiyetinizi arttırmaktadır. Dolayısıyla silah yükseltmesi geldiği anda bunu oyalanmadan yapın. Bir süre sonra silahın etkisinin değiştiğini hissedebileceksiniz.

Call of Duty: Mobile

Silahlarınıza çeşitli eklentiler takmayı da ihmal etmeyin. Bu eklentiler kimi zaman daha rahat nişan almanızı sağlarken kimi zaman ise silahın sekme miktarını düşürmektedir. Bu yüzden de eklentiler, rakibinizi indirmek için büyük bir önem arz etmektedir. Özellikle sekme oranı yüksek olan silahlarda, nişan almayı kolaylaştırmak adına eklentileri mutlaka kullanın. 

Öldürme konusunda hızlı olun

Call of Duty: Mobile

Hem Call of Duty: Mobile hem de pek çok oyun, oyun sonunda en iyi olan oyuncuya ek ödül vermektedir. Bu ödüller hem karakterinizin seviyesinin yükselmesini hem de kazandığınız oyun parasını arttırır. Dolayısıyla oyunda en iyi olmak, daha çok para anlamına gelir. Daha çok para kazanmanız halinde de silahlarınızı daha hızlı bir şekilde geliştirebilir, gerçek oyuncuların karşısına daha güçlü bir şekilde çıkabilirsiniz.

Oynarken gözünüzü dört açın

Call of Duty: Mobile, çeşitli haritalara sahip olan bir oyun. Haritalara hakim olmak, oyunu kazanabilmeniz için büyük bir önem arz ediyor. Dolayısıyla hangi haritada oynuyorsanız o haritaya hakim olmaya çalışın. Etrafınızdaki yerleri tanıyın ve kendi stratejinizi geliştirmeye çalışın. Örneğin; eğer sniper kullanıyorsanız yüksek bir yer bulun ve kendinizi rakiplere göstermeden düşman oyuncuları indirin. 

Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile hem gerçek oyuncularla hem de yapay zeka ile oynanabilen bir oyun. Dolayısıyla haritaları öğrenmek için karşınıza yapay zekanın olduğu rakipleri alın. Bu sayede haritaları öğrenmek daha kolay kolay olacaktır. Zaten oyunu sık sık oynadığınız takdirde haritaları öğreneceksinizdir ancak yine de ufak alıştırmalar yapmak, büyük fayda sağlayacaktır.

Stratejik olun

Aslına bakacak olursak bu tüyo daha çok amatör oyunseverler için geçerli. Çünkü profesyonel oyuncular, amatörlerin bu tüyoyu kullanmamaları nedeniyle yaptıkları hatalardan faydalanmayı seviyorlar. Şöyle ki; oyun sırasında sürekli koşmayın ve ortalıkta görünmeyin. Yer değiştirmek zorundasınız ancak bunu yaparken mümkün olduğunca soğukkanlı olmaya çalışın.

Call of Duty: Mobile

Eğer Call of Duty: Mobile'da kazanmak istiyorsanız, mümkün olduğunca az ölmek ve daha çok oyuncu öldürmek zorundasınız. Dolayısıyla sürekli göz önünde olmak, birkaç rakibin aynı anda sizi görmesine neden olabilir. Bu yüzden, kendinizi unutturmaya çalışın. Örneğin açık bir alanda koşuyorsanız, kendinize siper noktaları bulun ve burada biraz bekleyin. Eğer görüş alanınıza rakip girerse indirin. Açık hedef haline gelmeyin. 

Bonus

Call of Duty Mobile

Call of Duty: Mobile'da adam vurmak istiyorsanız, pek çok çatışma oyununda olduğu gibi sabit kalmaya çalışın ve rakibin en çok hasar alan bölümlerine atış yapın. Örneğin; rakibinizin başını hedef almak her zaman iyi bir tercih olacaktır. Çünkü sadece birkaç mermi de rakibinizin işini bitirirsiniz. Ancak bacak ve kalça gibi uzuvlara ateş etmek, rakibinizin canını daha yavaş düşürür ve daha çok mermi sıkmak zorunda kalırsınız.

Call of Duty: Mobile ile ilgili bir diğer önemli husus ise her gün giriş yapmak. Bunun nedeni ise oyunun, günlük olarak çeşitli hediyeler dağıtıyor olması. Oyunu oynamayacaksanız bile mutlaka bir kez giriş yapın ve günlük ödülü toplayın. Bu sayede silahlarınızı ve karakterinizi daha hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz. Bu da, rakiplerinize karşı üstünlük sağlayacaktır.

Kaynak : https://www.gottabemobile.com/call-of-duty-mobile-tips-for-beginners/
48
7
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
48
7
7
3
2