Çarşı Karıştı: FedEx, Huawei'nin Çin'e Gidecek Paketini ABD'ye Götürdü

88
17
6
5
5
Huawei ve FedEx tarafından yapılan açıklamaya göre Huawei'nin içinde teknolojik cihazlar bulunmayan bir paketi, Çin'e gitmesi gerekirken ABD'ye götürüldü.

Son günlerde Huawei ile ilgili fazlasıyla haber geldiği hepimizin malumu. Çinli mobil teknoloji devi, Birleşik Devletler ile girdiği ticari savaşın yanı sıra Google, Qualcomm, Intel ve daha pek çok teknoloji devi ile arasının açılmasına neden olan bu zorlu süreçte şimdi de FedEx ile karşı karşıya gelmiş durumda.

Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre FedEx adıyla bilinen Federal Express adlı ABD menşeli hava-kara transfer ve lojistik hizmeti şirketi, Huawei’nin Vietnam'dan Çin’e gönderilmesi gereken bir paketini ‘yanlışlıkla’ Amerika Birleşik Devletleri’ne götürdü. Huawei, konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Huawei, olayın ardından FedEx'e olan güvenin sarsıldığını belirtirken lojistik faaliyetlerini yeniden değerlendirmeye karar verdiklerini açıkladı. Bununla birlikte Çin Posta Düzenleme Kurumu'na da şikayette bulunuldu. FedEx ile yapılan hatayı onaylarken bunun için hiçbir yerden talimat alınmadığını konusunun altını çizdi.

Kaynak : https://www.sozcu.com.tr/2019/teknoloji/huaweiden-dev-suclama-asyaya-gidecek-paket-abdye-gitti-4955604/
88
17
6
5
5
Emoji İle Tepki Ver
88
17
6
5
5