Dalgalara Olan İhtiyacı Ortadan Kaldıran Sörf Tahtası

15
10
4
3
3
Fliteboard adlı sörf tahtası, sahip olduğu elektrikli motor sayesinde dalgasız denizlerde bile keyifli bir şekilde sörf yapmanıza imkan sağlıyor.

Sörf yapmak pek çok kişi için eğlenceli olsa da hem denizin uygun şartlarda olması hem de havanın müsait olması gerektiğinden her denizde sörf yapmak mümkün değildir. Fakat Fliteboard, sörf yapmak için rüzgara ve dalgalara olan ihtiyacı tamamen ortadan kaldırıyor. İyi bir dengeye sahip olmanız, Fliteboard kullanmak için yeterli.

Tasarım olarak standart bir hydrofoil sörf tahtasına benzeyen Fliteboard’un en büyük farkı, tabanına bir elektrikli motor yerleştirilmiş olması. Bu elektrikli motor, arkasındaki pervaneyi döndürüyor ve böylece dalgasız bir denizde sörf keyfi yapabiliyorsunuz. Saatte 40 kilometre maksimum hıza ulaşabilen Fliteboard, tek şarj ile 25 kilometre gidebiliyor.

Mühendislerin iddiasına göre Fliteboard, sörfçünün ağırlığına ve suyun durumuna da bağlı olarak tek şarj ile 1 saat kullanım ömrü sunuyor. Fliteboard’u kontrol etmek için ise üzerindeki OLED ekrandan mevcut hızı, kalan pil ömrünü ve katedilen mesafeyi gösteren Flite Control adlı bir kablosuz bağlantılı bileklik kullanılıyor.

Flite Control’e gelen yazılım güncellemeleri, Fliteboard’un verimliliğini arttırabiliyor ya da özelliklerini yükseltebiliyor. Bu ‘motorlu’ sörf tahtası, Fliteboard, Fliteboard Pro ve Fliteboard Air olmak üzere üç farklı modelde piyasaya sürülecek. Her deniz tutkununun sahip olmak isteyeceği sörf tahtasının başlangıç fiyatı ise 10.995 dolar yani vergiler hariç yaklaşık 50 bin TL.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/outdoors/flite-electric-surfboard/#/3
15
10
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
15
10
4
3
3