DARPA, Düşünceyle Droneları Kontrol Edebilen Bir Sistem Üzerine Çalışıyor

12
8
4
0
0
ABD İleri Savunma Projeleri Ajansı DARPA, askerlerin drone sürülerini kontrol etmek gibi çoklu görevleri düşünce gücüyle gerçekleştirebilecekleri bir kulaklık seti üzerinde çalışıyor.

Amerikan ordusu için yeni teknolojiler üretmekle sorumlu olan ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı İleri Savunma Projeleri Ajansı DARPA, askerlerin aktif siber savunma sistemleri ve insansız hava araçları da dahil olmak üzere sadece beyin aktivitesi ile her şeyi kontrol etmesine olanak sağlayan bir program için yatırım yapıyor. Bu program, kulaklık seti şeklinde beyin/makine arayüzü ile çalışıyor.

Ajans, bu arayüzün personelin karmaşık görevleri gerçekleştirmelerini kolaylaştıracağını ve onlara çoklu görevlerde yardımcı olacağını umuyor. Program yöneticisi Al Emondi, personelin gelecekte tıpkı bir görev için teçhizatı kuşanması gibi nöral arayüze sahip kulaklık setini takacaklarını söylüyor.

DAPRA, kulaklık için iddialı bir zaman çizelgesine sahip. Gündemde ilk olarak beyindeki elektriksel sinyalleri kaydetmenin ve bilgileri beyin dokusuna aktarmanın bir yolunu bulmak yer alıyor. DARPA, daha sonra bu yeteneği drone sürülerini kontrol etmek gibi askeri açıdan yararlı olan bir beyin/makine arayüzüne dönüştürmeyi umuyor.

Kaynak : https://futurism.com/the-byte/darpa-brain-machine-interface-drone
12
8
4
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
8
4
0
0