Dünyanın Bilinen En Büyük Papağanının Kalıntıları Bulundu

36
6
5
2
0
Yeni Zelanda’da yapılan kazılar sırasında bulunan bir papağan fosili, dünyanın bilinen en büyük ve en ağır papağanı Kakapo’dan 2 kat daha büyük bir türe ait çıktı. Çalışmalar, ülkenin Orta Otago adlı bölgesinde devam ediyor.

Paleontolojik kazılarda pek çok farklı canlı türünün kalıntıları bulunuyor. Genelde dinozor fosilleri bulunan kazılar duyulsa da başka pek çok ilginç canlı türünün kalıntıları da keşfediliyor. 

Son olarak, Yeni Zelanda’nın Güney Adası adlı bölgesinde, Orta Otago adlı kısımda bulunan St. Bathans’ta yapılan kazılar sonucu dünyanın en büyük papağanına ait kanıtlar ortaya çıktı.

dev-papağan-herkül-illüstrasyonu

Bu papağanın yaklaşık olarak 1 metre boyunda ve 7 kilogram ağırlığında olduğu ortaya çıktı. Boyutlarından ve gücünden dolayı Herkül adı verilen papağan, bilinen en büyük papağan ünvanının önceki sahibi Kakapo’dan iki kat daha büyük. 

Finders Üniversitesi’nden Doçent Trevor Worthy, türe ait fosillerin yaklaşık olarak 19 milyon yıllık olduğunu söylerken,  "Bu fosil yataklarını 20 yıldan beri kazıyoruz. Her yıl, yeni kuşları ve diğer hayvanları ortaya çıkarıyoruz. Herkül, bulduğumuz en muhteşem kuşlardan biri olmasına rağmen, kuşkusuz keşfedilmeyi bekleyen çok daha fazla tür var" açıklamasını yaptı. 

uçamayan-dev-papağan-kakapo

St Bathans platosu, pek çok kuş türüne ev sahipliği yapıyordu. Worthy, bölgedeki çalışmalarda 7 bin civarında kemik bulduklarını söyledi. Bu kemiklerin en ilginci olarak ise Herkül’e ait 2 bacak kemiğini gösterdi.

Kaynak : https://www.ntv.com.tr/teknoloji/dunyanin-en-buyuk-papaganinin-kalintilari-bulundu,gLm54iz6C0-Mt90x53GRxA?_ref=infinite
36
6
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
36
6
5
2
0