Dünyanın En Büyük Piramitleri Mısır'da Mı Sanıyorsunuz?

22
3
3
2
1
Dünyanın en büyük piramitlerinin Mısır'da olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Gelin, en büyük piramitlerin olduğu yere birlikte göz atalım...

Dünyanın en büyük piramitleri sizce nerede bulunuyor? Bu soruya birçok kişinin Mısır yanıtı vereceğini tahmin etmek güç değil ancak bu yanıt doğru değil. Science Alert sitesinde yayınlanan bir makaleye göre dünyanın en büyük piramitleri Meksika’nın başkenti Meksiko’da yer alıyor.

Büyük Cholula Piramiti Aztek’lerden kalan bir eser ve Meksiko’da yer alan bir dağın iç kısmına gizlenmiş durumda. Büyük Cholula Piramiti, ünlü Mısır Piramitleri’nin en büyüğü olan Giza tam 4 katı büyüklüğünde. Çevresindeki düzlük alanın üzerinde 55 metre yüksekliğe sahip piramitlerin alanı 450 metreye 450 metre  boyutlara sahip.

Aztek’ler tarafından tanrı Quetzalcoat’a ithaf edilmiş olan Büyük Cholula Piramiti dağ  kamuflajı yüzünden 1900’lü yıllara kadar keşfedilememiş olması da ilginç bilgiler arasında. Büyük Cholula Piramiti günümüzde yapısı ve tarihsel özelliği ile birçok turistin ilgisini çekiyor.

22
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
3
3
2
1