Duvarların Arkasındaki Nesneleri Görebilecek Bir Algoritma Tasarlandı

25
8
4
1
0
Bilim insanları, duvar arkasındaki nesneleri görmeyi mümkün kılacak yeni bir algoritma tasarladılar. Söz konusu algoritma şu anda 2,4 santimetre kalınlığındaki köpüğün arkasındaki nesneyi görebiliyor.

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanları, yeni bir tür X-ışını görüntüleme yöntemi geliştirdiler, X-ışını olmadan. Otonom araçların dış dünyayı algılamak için kullandığına benzer bir donanım kullanan bilim insanları, ışık fotonlarının bireysel parçacık hareketlerinden yola çıkarak gizli sahneleri üç boyutlu olarak yeniden oluşturan bir algoritma tasarlamayı başardılar.

9 Eylül tarihinde Nature Communications’ta yayınlanan araştırma sonuçlarına göre söz konusu algoritmanın testlerinde, önünde 1 inç (2,4 santimetre) kalınlığında köpük tabakası bulunan üç boyutlu bir şekil, başarıyla yeniden oluşturulabildi. Bu, duvarların arkasındaki nesneleri görebilmeye eş değer bir yetenek.

üç boyutlu görüntüleme

Stanford Üniversitesi’nde elektrik mühendisliği doçenti olan çalışmanın lideri Gordon Wetzstein, “Pek çok görüntüleme tekniği nispeten iyi, kumlu görüntüler oluşturabiliyor. Ancak bu çalışma, gerçek anlamda görülmesi mümkün olmayanı görünür kılıyor. ifadelerini kullandı ve çalışmalarının algılama sistemlerinin yapabileceklerini gösterdiğini belirtti.

yeniden oluşturulan üç boyutlu nesne

Bilim insanlarının söz konusu sistemi, tıp alanındaki uygulamalar için mikroskobik ölçekte engel arkası görüntüler oluşturabileceği gibi otonom araçlar gibi günlük kullanım ve uydudan yeryüzünün görüntülenmesi gibi makro uygulamalar için de kullanılabilmeyi hedefliyor. 

Engel arkasındaki nesnenin üç boyutlu olarak görüntülenip yeniden oluşturulduğu video

Kaynak : https://www.enn.com/articles/65246-stanford-researchers-devise-way-to-see-through-clouds-and-fog
25
8
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
8
4
1
0