Ekran Sektörünün Bir Numarası Samsung Display'in Dikkat Çeken Pazar Payı Oranı

19
2
2
1
0
Açıklanan son verilerde Samsung Display'in akıllı telefon ekranı pazarına açık ara hakim olduğu ortaya çıktı. Yayınlanan verilere göre Samsung Display, akıllı telefon ekranı pazarının yüzde 40'ını yönetiyor. En yakın rakibi ise pazarın sadece yüzde 12.3'lük bölümüne sahip olan Japan Display.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un iştiraklarından bir tanesi olan Samsung Display, akıllı telefonlar için ekran üretimlerini ve yeni teknolojiler üzerinde çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle de OLED ekranlar ile ön plana çıkan şirket, açıklanan son verilere göre de global ekran pazarının bir numarası olmayı sürdürüyor.

IHS Markit tarafından kamuoyu ile paylaşılan son verilere göre Samsung Display, 2019 yılının ilk çeyreğinde de dünyanın en büyük akıllı telefon ekranı üreticisi ünvanını taşımaya devam etti. Ortaya çıkan verilere göre Samsung Display, tüm akıllı telefon ekranı pazarının yüzde 40 gibi yüksek bir bölümüne hakim. Şirketin satış bedeli ise 3.4 milyar dolar seviyelerinde.

Akıllı telefon üreticisi şirketler, OLED ekranlı modeller için Samsung Display'i tercih ediyorlar. Son dönemde pek çok marka, özellikle amiral gemisi modelleri için Samsung Display'in kapısını çaldı ve Samsung Display, bu siparişlerin teslimatını başarılı bir şekilde yaptı. Tüm bunların yanında şirket, OLED ekranların panellerin malzemelerinin yüzde 80'ini de üretmeye devam ediyor.

Ortaya çıkan son istatistiklerde şirketin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 6.6 oranında satışlarının azaldığı belirtilirken, Samsung Display'in son sekiz aydır yerini kimseye bırakmadığı ifade edildi. Yayınlanan verilere göre Samsung Display'in en yakın rakibi Japan Display, pazarın sadece yüzde 12.3'üne sahip ve kısa vadede Samsung Display'e yetişmesi neredeyse mümkün değil. Listenin üçüncü sırasında Çinli BOE yer alıyor. BOE'nin pazar payı yüzde 11.9 olarak açıklandı.

Samsung Display, artan OLED ihtiyacını karşılamak ve yeni teknolojiler geliştirmek için büyümeye devam ediyor. Şirket, Çin'de bulunan fabrikasından yüzde 30 daha geniş üretim kapasitesine sahip yeni bir fabrika kurmak istiyor. Ancak Samsung, bu fabrikanın kurulması için yaptığı çalışmaları bir süreliğine askıya aldı. Bunun sebebi olarak da yapılacak olan 1 milyar dolardan fazla yatırımın, gerçekten bu fabrikaya değip değmeyeceği tartışmalarıydı. Samsung tarafından yapılan açıklamalarda taleplerden emin olunduktan sonra çalışmaların başlayacağı belirtildi.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2019/06/17/samsung-display-leader-in-global-display-market/
19
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
2
1
0