Elektrikli Uçaklarla Uçuşlarımız Düşündüğümüzden de Yakın!

21
3
1
1
0
Elektrikli otomobiller hayatımızın tam ortasına girmişken, bu konu 4 tekerli araçlarla bitecek değildi. Çok yakında elektrikli uçaklarla uçacağız.

Ulaşım şirketleri hem yeni döneme ayak uydurmak için hem de yolcuları daha ucuza taşımak için yeni projeler peşinde. En mantıklı ve döneme uygun çözüm de elektrikli araçlara başvurmak. Norveç menşeli Pipistrel hayali gerçeğe döndürdü.

Tabi ki bu proje yeni değil; birkaç ay önce prototip uçuşları devam ettirilen bu elektrikli uçuşlar git gide daha büyük bir hale geliyor. Dünyanın ulaşım alanında değişiklik süreşine tanık ediyoruz. Electro G2'nin moturu, 50 kilovat güce ve 21 kilovat saat bataryaya sahip. Bu özelliklerin uçağın bir saate kadar havada kalmasını sağlamaya yettiği belirtiliyor. Bu yeter mi? Uzun yolculuklar için yetmez ve çalışmalar sürüyor.

Solvik-Olsen'e göre bu test uçuşları sonrasında, elektrikle çalışan uçakların ticari olarak hizmet vermesi için sadece birkaç yıla ihtiyaç kaldığını belirtti. Her şey yolunda giderse 2020'nin doğru sene olduğu söylenmiş durumda.

Sanıyoruz ki teknoloji daha ucuza her şeyi üretmenin bir yordamını artık buldu. Belki de gelecek, ne yapacağımızı seçmekte bir yol sunmuştur bize. Yeter ki bu teknolojilerin arkasında duralım; son 10 yılda siz de bilirsiniz ki daha ucuz yollu ne kadar teknoloji varsa sahibi sanki çirkin bir şey yapmış gibi kötü bir takım şeylerle karşılaştı. Buna izin vermemek de bizim elimizde. Bırakalım benzinin ömrü bittiyse bitsin. Teknoloji bilindik doğal kaynakları istemiyorsa istemesin; önümüzdeki gün daha iyi bir gün olsun.

21
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
3
1
1
0