Elon Musk, Twitter CEO'luğundan İstifa Edeceğini Açıkladı: "İşi Alacak Kadar Aptal Birini Bulur Bulmaz..."

57
8
2
1
1
Elon Musk, Twitter'daki CEO'luk göreviyle ilgili geleceğini takipçilerine bırakmıştı. Bu geleceği belirleyen anket, büyük çoğunlukla 'Evet' yanıtını almıştı. Musk, bugün beklenen açıklamayı yaptı.

Milyarder iş insanı Elon Musk, bir süredir sadece dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter ile gündemde. Platformu 44 milyar dolar karşılığında satın aldıktan sonra radikal kararlar alan, aldığı hemen her karar ile tartışmaların odak noktasına oturan Musk, şimdiyse yepyeni bir karar ile gündemde. 

Twitter'da bir anket başlatan Elon Musk, Twitter'daki kaderini takipçilerinin inisiyatifine bırakmış durumdaydı. Bildiğiniz üzere Elon Musk, Twitter'ı satın aldıktan sonra platformun CEO'luğunu da üstlenmişti. İşte başlatılan anket de bununla ilgili. Musk, Twitter başı olarak kalıp kalmayacağını takipçilerine sormuştu. Bugün, anket sonrasında merakla beklenen o açıklama geldi:

Elon Musk, CEO'luktan istifa edecek!

"İşi alacak kadar aptal birini bulur bulmaz CEO'luktan istifa edeceğim! Bundan sonra sadece yazılım ve sunucu ekiplerini çalıştıracağım."

Musk, paylaştığı açıklamasında CEO'luk görevini bırakacağını, ancak bunun için önce bu görevi üstlenecek birinin bulunması gerektiğini belirtti. Musk'ın şimdiden yeni CEO arayışına başladığı da çeşitli kaynaklar tarafından açıklanmıştı:

Musk, CEO'luk görevine zaten geçici olarak gelmişti:

Öte yandan Musk'ın CEO'luk görevinden istifası, aslında tam anlamıyla bir sürpriz olmadı. Musk, platformu satın aldığı ilk gün Twitter yönetim ekibini tamamen dağıtmıştı. Bunun ardından kendisinin geçici olarak CEO'luk görevini üstleneceğini açıklamıştı.

"İstifa etmeli miyim?" anketi sona erdi: Cevap büyük çoğunlukla 'EVET'!

elon musk

Elon Musk'ın Twitter'da başlattığı "Twitter başkanlığından istifa etmeli miyim? Anket sonuçlarını uygulayacağım." anketi sona erdi. Twitter kullanıcılarının %57,5'i, Elon Musk'ın Twitter yönetimini bırakması gerektiğini paylaştı. Ankete toplam 17 milyon 300 bini aşkın kullanıcı katıldı.

57
8
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
57
8
2
1
1