Platformdaki Kullanıcılar Tarafından İstenmeyen Elon Musk, Twitter'a Yeni Patron Aramaya Başladı

3
3
0
0
0
CNBC'den David Faber'a konuşan kaynaklar, Elon Musk'ın yeni bir Twitter CEO'su arayışında olduğunu bildirdi. Musk, geçtiğimiz aylarda şirketin geçici olarak CEO'su olacağını söylemişti.

Twitter’ı satın aldıktan sonra herkesin ağzına dolanan Elon Musk, son zamanlarda platformda yaptığı bazı hamleler nedeniyle eleştiriliyordu. Milyarder iş insanı, yakın zamanda da kendisinin şirketteki görevinden ayrılıp ayrılmaması ile ilgili bir anket yapmıştı. Sonuçlar, kullanıcıların çoğunun Musk’ın ayrılmasını istediğini göstermişti.

Şimdi ise CNBC’den ünlü gazeteci David Faber’a konuşan kaynaklar, Musk’ın şirketteki CEO rolüyle ilgili yeni bilgiler paylaştı. Bu kaynakların iddialara göre ünlü girişimci, şirketteki bu üst düzey pozisyon için yeni bir isim aramaya başladı.

Musk, daha önce CEO pozisyonunun geçici olacağını söylemişti

44 milyar dolara platformu satın alan iş insanı, geçtiğimiz aylarda CEO pozisyonunda geçici olarak oturacağını belirtmiş ve şunları söylemişti: “Twitter’daki zamanımı azaltmayı ve zaman içinde şirketi yönetecek başka birini bulmayı umuyorum.”

Ancak Musk, pazar günü paylaştığı bir tweet’te henüz bir halefinin olmadığını söyledi. Dün yaptığı bir açıklamada ise asıl amacının Twitter’ı hayatta tutabilecek bir CEO bulmak olduğunu aktardı: “Asıl soru bir CEO bulmak değil, Twitter’ı hayatta tutabilecek bir CEO bulmak.” Faber’a konuşan kaynaklardan gelen bilgiler de Musk’ın bu arayışa çoktan başladığını ortaya koydu.

Kaynaklara göre Musk’ın CEO arayışı, geçen gün yaptığı anketten daha önce başladı

Musk’ın geçtiğimiz gün Twitter’daki rolünden ayrılmak için bir anket başlattığını söylemiştik. “Twitter başkanlığından istifa etmeli miyim? Anket sonuçlarını uygulayacağım” ifadeleriyle paylaşılan ankete 17 buçuk milyondan fazla kişi katılmış ve %57,5’i ‘Evet’ cevabını vermişti. Bunun ardından da Musk’ın ne yapacağı merak konusu olmuştu.

Twitter’daki anketlerin pek güvenilir olmayacağını, profesyonel araştırmalar ile karşılaştırılamayacağını söylemekte fayda var. Bunun nedeni ise botlar ve sahte hesapların oylamaya katılabilmesi.

Yeni CEO arayışı, hâliyle insanların Musk’ın anketten sonra mı böyle bir karar alıp almadığını sorgulamasına neden oldu. Ancak Faber’a konuşan kaynaklar, ünlü girişimcinin bu arayışa anketten daha önce başladığını vurguladı. Musk’ın kendisinden ise konuya ilişkin henüz herhangi bir yorum gelmedi.

3
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
3
0
0
0