Eski Tesla Çalışanı, Şirketin Otopilot Verilerini Kendi Hesabına Kopyaladığını İtiraf Etti

14
11
1
0
0
Elektrikli otomobil şirketlerinin öncüsü Tesla'nın eski çalışanlarından Guangzhi Cao, Tesla'nın otopilot verilerini şahsi iCloud hesabına yüklediğini itiraf etti. Cao, kendisine yöneltilen ticari sır hırsızlığını iddialarını ise reddetti.

Eski bir Tesla çalışanı, şirketin otopilot ile alakalı verileri Çinli rakip şirket için indirdiği iddiasıyla dava edildi. Eski çalışan Guangzhi Cao, mahkeme dosyalarında Tesla’nın kaynak kodlarına eriştiğini ve bunları kişisel hesabına aktardığını kabul ederken ticari sır hırsızlığı yaptığını reddetti. Tesla ise Cao’nun yaptığı bu savunmaya katılmadığını ve otopilot özelliğinin, Tesla’nın fikri mülkiyet haklarının en değerli parçası olduğunu dile getirdi. Şirket, Cao’nun bu bilgileri yeni çalıştığı Xiaopeng Motors’a taşıdığını iddia ediyor.

Xiaopeng Motors

Kasım 2018’de Xiaopeng Motors’ta çalışmak üzere teklif alan Cao ile ilgili Tesla’nın bir diğer iddiası ise kendisinin şirketten ayrılmadan çok daha uzun bir süre önce, Tesla’nın otopilot ile ilgili tamamlanmış kaynak kodlarını kişisel iCloud hesabına yüklemeye başladığı yönünde. Tesla’nın iddialarına göre kopyalanan bu dosyaların ve dizinlerin sayısı 300 binden fazla.

XMotors ya da XPeng olarak da bilinen Xiaopeng Motors, daha önce de ticari sır davalarının öznesi olmuştu. Geçtiğimiz yıl eski bir Apple çalışanı, şirketin sürücüsüz araba laboratuvarından veri çalması sonrası yakalanmış ve niyetinin Çin’e giderek Xiaopeng Motors’ta çalışmak olduğunu açıklamıştı.

Xiaopeng Motors, yasal bir kabahat ile suçlanmış değil ancak Tesla, şirketin kendi fikirlerini kopyaladığını iddia ediyor. XMotors ise potansiyel çalışanlarının eylemlerine herhangi bir dâhiliyeti olmadığını söylüyor. Şirketin başkanı He Xiaopeng, Tesla ve kendi şirketi arasındaki “yetenek akışının” doğal olduğunu söylüyor.  

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/07/11/tesla-lawsuit-autopilot-ip/
14
11
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
14
11
1
0
0