FaceApp, Hizmet Kullanım Şartlarında Değişikliğe Gidiyor

12
7
3
3
1
Son zamanların tartışmalı ve popüler uygulaması FaceApp, gizlilik politikası ve hizmet kullanım şartlarında değişikliğe gidiyor. Uygulamanın geliştiricisi, Forbes’a verdiği röportajda şirketin sorunlu hizmet kullanım şartlarında değişiklik olacağını ifade ederken şirketin kullanıcı fotoğraflarını 48 saat sonra sildiğini de yineledi.

Oldukça tartışma yaratan gizlilik şartları sonrası FaceApp’in geliştiricisi, şirketin sorunlu hizmet kullanım şartlarında değişikliğe gidileceğini açıkladı. FaceApp, aslında 2017 yılında çıkmıştı ancak yaşlandırma özelliğinin geliştirilmesiyle son zamanlarda oldukça popüler hâle geldi.

Uygulamanın üreticisi ve CEO’su Yaroslav Goncharov, FaceApp’in gelen istekler üzerine kullanıcıların verilerini sildiğini ancak gelişmiş gizlilik politikası ve yeni geliştirmelerle daha fazla şeffaflık sunulacağını söyledi.

ronaldo, messi, faceapp

Forbes’a verdiği röportajda, yeni politikalarını önümüzdeki ay kullanıma sunmayı planladıklarını söyleyen Goncharov, “Gizlilik politikamızı ve kullanım şartlarımızı düzeltmek en önemli önceliğimiz” diye konuştu. Goncharov, yeni hizmet kullanım şartları ve gizlilik politikasının, şirketin insanların fotoğrafını kullanım hakkını önleyeceğini söyledi. Yaroslav Goncharov, ilk olarak şartlarda değişiklik yapıldığını çünkü FaceApp’i “Yüzler için bir sosyal ağ”a dönüştürmek istediğini söyledi.

Goncharov, “Bu tarz bir ürün yapmak için gizlilik politikamızın Instagram ile aynı olması gerekiyor. Şu anki gizlilik politikamız, Instagram’ın politikasına oldukça benziyor ancak hiç kimse Instagram’ı suçlamıyor çünkü o Instagram” dedi. Şirketin CEO’su, verdiği röportajda kullanıcı fotoğraflarının 48 saat içerisinde silindiğini ve kullanıcı verilerinin herhangi bir üçüncü kişi ya da kurumla paylaşılmadığını da yineledi.

faceapp cem yılmaz can bonomo

Ayrıca uygulamada bazı değişiklikler hâlihazırda yapılmış durumda. Uygulamayı indirdiğinizde düzenleme için yüklediğiniz her fotoğrafın işlem süreci ve yüz değiştirme için uygulamanın sunucularına yüklendiğini söyleyen bir bildirim karşınıza çıkıyor.

Kaynak : https://www.digitaltrends.com/news/faceapp-ceo-says-company-will-change-terms-of-service/
12
7
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
12
7
3
3
1