Facebook, Piyasayı Yeniden Alevlendirecek Kripto Parası Libra’yı Duyurdu

23
10
5
2
1
Facebook, 2020 yılında çıkarmayı planladığı kripto parasına ilişkin belirli yaygınlaşma planları oluşturmuş durumda.

Geçtiğimiz yıldan bu yana kendi kripto parasının ipuçlarını veren Facebook, F8 konferansında Mark Zuckerberg’ün açıklamasıyla birlikte para transferinin fotoğraf göndermek kadar kolay ve zahmetsiz bir şekilde gerçekleşmesini amaçladığını duyurmuştu.

Salı günü uzun süredir beklenen kripto para projesini resmen açıklayan Facebook, kripto para birimi için bir isim de belirledi. Libra Facebook (FB) isimli proje, Facebook ve Libra Association’ın ortak çalışması olarak hayata geçecek. Libra Association kripto para birimini yönetirken, Facebook’un Calibra isimli bir birimi de yeni kripto parayla ilgili uygulamaları oluşturacak.

2,4 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook, yeni bir kripto para birimi piyasaya sürüyor ancak dünya üzerindeki herhangi bir kripto paranın ulaşabileceğinden çok daha fazla kişiye ulaşma imkanına sahip. Tabii ki tüm bu olumlu yanların yanı sıra bazı olumsuz etkiler de bulunuyor. Örneğin Facebook’un kripto para çıkışının son zamanlardaki kullanıcı verisi skandalı sırasında böyle bir projeyle gelmesi kripto paranın güvenilirliğini tehlikeye atabilir.

Şu an güvenilirlik konusunu konuşmak için biraz erken olsa da Facebook, projeyle birlikte dünyanın farklı yerlerinde bir banka hesabı bulunmayan ve finansal hizmetlere erişemeyen 1,7 milyar kişiyi hedefliyor.

Facebook, geçtiğimiz yıllarda yetkili bir ekibin yanı sıra dışarıdan ortakları da toplayarak Libra üzerinde çalışmalar gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Mayıs ayında PayPal’ın (PYPL) eski başkanı Marcus, şirket içerisinde blok zinciri teknolojisini kurmak için Facebook Messenger’ın başına geçmişti.

Facebook şu an için 28 adet kurucu üyeye sahip. Sosyal medya devi, kripto parasını çıkaracağı yıl 2020’ye kadar 100 adet ortak sayısına ulaşmayı amaçlıyor.

Kaynak : https://edition.cnn.com/2019/06/18/tech/facebook-libra-cryptocurrency/
23
10
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
23
10
5
2
1