Uber, PayPal ve Visa, Facebook’un Kripto Para Birimi GlobalCoin’i Destekleyecek

9
5
1
0
0
Yeni bir habere göre Visa, Mastercard, PayPal ve Uber, Facebook’un yeni kripto para birimi GlobalCoin’i destekleyecek.

Wall Street Journal’ın perşembe günü yayınladığı habere göre sosyal medya devi Facebook, kendi kripto para birimi GlobalCoin’i desteklemesi için onlarca destekçiyle anlaştı. Destekçilerin her biri projeye ortalama 10 milyon dolar yatıracak.

Stripe, Booking.com ve MercadoLibre isimlerinin de projenin bir parçası olduğu biliniyor ancak Wall Street Journal, belirtilen isimlerin nasıl bir rol alacaklarını belirtmedi.

GlobalCoin’i Aralık ayında çıkartacağını duyuran Facebook’un kripto para biriminin, şirketin mesajlaşma altyapısı içerisinde bulunan sabit bir kripto para birimi olması bekleniyor. Tabii ki bu mesajlaşma altyapısının içerisinde Facebook Messenger’ın yanı sıra WhatsApp ve Instagram da bulunacak.

Şu ana kadar GlobalCoin’in ne için kullanılacağı konusunda Facebook’un ağzını bıçak açmasa da BBC, kripto paranın indirimli ürünler almak için kullanılabileceğini belirtti. Facebook’tan satıcılara kredi kartlarında olan kesintiler olmaksızın direkt ve hızlı bir para akışı gerçekleştirilmesi de kripto paranın sahip olacağı düğer özellikler arasında yer alıyor. Bu sayede satıcıların kâr oranlarının da artacağı düşünülüyor.

GlobalCoin’in 18 Haziran tarihinde duyurulması bekleniyor.

Kaynak : https://www.coindesk.com/report-uber-paypal-visa-to-back-facebooks-globalcoin-cryptocurrency
9
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
5
1
0
0