Fantastik Dörtlü, MCU'ya Nasıl Dahil Edilebilir? (Spoiler: Galactus)

20
3
2
1
0
Fantastik Dörtlü, birçok kez beyaz perdeye uyarlanmış olsa da hiçbir zaman ne Marvel hayranlarını ne de Fantastik Dörtlü hayranlarını tatmin etmeyi başaramamıştı ancak karakterlerin film haklarının FOX'tan Disney'in eline geçmesi, işleri en sonunda rayına koyabilir. Peki Fantastik Dörtlü, MCU'ya nasıl dâhil edilebilir?

Marvel'ın gezegen yiyen kötü adamı Galactus’un, Marvel Sinematik Evreni’nde yer alacağına dair dedikodular dolaşmaya başladı. Doğal olarak Galactus söylemleri, sinemada pek de fazla parlak izler bırakmayan Fantastik Dörtlü'yü de gündeme getirdi.

Birçok kişiye göre Galactus’u Marvel Sinematik Evreni’ne sokmak, Fantastik Dörtlü'nün de bu evrene dâhil edilmesi için harika bir yol. Gelin konuyu detaylarıyla inceleyelim.

Marvel, hâlihazırda üç faz geçtikten sonra Fantastik Dörtlü'yü MCU’ya dâhil etmek için neler yapmalı?

fanstastik dörtlü

  1. Bu kahramanların güçlerini nasıl kazandığını makul bir şekilde açıklamalı. Hâlihazırda bu karakter var olarak kabul edilecekse de neden şimdiye kadar ortaya çıkmadıkları anlatılmalı.
  2. Kirby’nin Fanstastic Dörtlü'sü ile daha modern bir versiyonu olan Brian Michael Bendis ve Jonathan Hickman’ın versiyonu doğru bir şekilde harmanlamalı.
  3. Süper kahraman, bilim kurgu, aile, drama ve komedi ögelerini barındıran bir hikâye ortaya çıkarmalı.

Avengers: Infinity War ve Avengers: Endgame’de yaşananlar sayesinde Galactus, tüm bunları karşılayabilecek bir karakter.

Bir hayran fikri ise kabaca şöyle:

galactus

Thanos’un Infinity Gaunlet’i ele geçirmesi ve kullanması, daha sonra aynı şeyi Avengers ekibinin yapması; galaktik bir tehlike ya da güç olduğuna dair bazı sinyaller verir. Daha sonra Galactus, büyük bir güce sahip olan Dünya’nın sinyallerini alır.

Galactus, eski evrende Büyük Patlama’dan önce vardır ve kendisi, Marvel’ın çoklu evrenleri arasında geçiş yapabilmektedir. Galactus, Infinity Saga’da yaşanan olaylar sonrası MCU’ya çekilir ancak tek başına da gelmez. Galactus, kozmik bir yıkıcı haricinde gizemli boyutlararası bir avcı olan The Maker’dan başkası değildir.

Ardından The Maker, MCU’daki kahramanlara kendisini tanıtır ve kendi ekibinin Galactus’u durdurmakta başarısız olduğunu çünkü Reed’in cihazında bazı yanlış hesaplamalar yapıldığını söyler. Bunun sonucunda da ailesiyle birlikte kendi Dünya’sının yok edildiğini belirtir. Dünya’da da Fantastic Dörtlü'ye ihtiyaç duyan The Maker, bu ekibin burada var olmadığını öğrenir.

Hikâyenin finali olarak da The Maker’ın bu hikâyesinin bir yalandan ibaret olduğu, Reed kötüye döndükten sonra kendisini terk ettikleri ortaya çıkar.

Kaynak : https://comicbook.com/marvel/2019/08/09/fantastic-four-mcu-movie-galactus-origin/
20
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
2
1
0