Gelecekteki Otomobiller, Çok Daha Büyük Lastiklere Sahip Olacak

21
8
3
3
3
Dünyanın en popüler otomobil üreticilerinden General Motors'un tasarım şefi Michael Simcoe, günümüzde en yaygın lastik boyutunun 18 inç olduğunu, büyümenin devam edeceğini ve gelecekte boyutun 26 inçe kadar çıkabileceğini ifade etti.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte önemli bir ihtiyaç olarak görülen otomobiller de büyük değişimler yaşadılar. Otomobiller artık tüm yeni teknolojileri kullanabiliyor ve hatta kendi kendilerine yolculuk yapabiliyorlar. Ancak geçen yıllar, otomobillerdeki önemli bir parçayı da değiştirdi; lastikler.

Bu durumu kendiniz de gözlemleyebilirsiniz. Yeni model araçların lastikleriyle eski model araçların lastiklerini kıyasladığınızda, yeni model araçların çoğunda daha büyük lastiklerin kullanıldığını görürsünüz. Peki bunun mantıklı bir açıklaması var mı? Ayrıca bu büyüme devam edecek mi yoksa mevcut lastik boyutları otomobil sektöründe kalıcı bir yer mi edindi? General Motors'un tasarım şefi Michael Simcoe, bu soruların cevaplarını veriyor.

General Motors

Fren sistemleri konusunda yaptığı çalışmalarla nam salan "Brenco" isimli bir şirketin CEO'su Dan Sandberg ile katıldığı bir podcast yayınında konuşan Simcoe, araçlardaki lastik boyutlarının neden zaman içerisinde büyüdüğünü açıkladı. Simcoe, tasarımcıların genel olarak araçların daha yere yakın, daha iyi ve daha büyük görünmeleri için çalıştığını açıkladı. Bu durumun lastiklerden bağımsız olamayacağını ifade eden Simcoe, lastiklerin de bu yüzden büyüdüğünü ifade etti.

Chevrolet

Günümüzdeki en yaygın lastik boyutunun 18 inç olduğunu ifade eden Simcoe, bu boyutun küçük olduğunu düşünüyor. Bu konuda bir de itirafta bulunan Simcoe, lastik boyutlarının büyümeye devam edeceğini ve bu büyüklüğün 26 inçe kadar ulaşabileceğini söylüyor. Tekerlek stillerinin aracın kendisine uyacak şekilde tasarlandığını ifade eden Simcoe, araçların tasarımları değişmeye devam ettikçe lastik şekillerinin de değişeceğini belirtti.

Kaynak : https://carbuzz.com/news/your-future-car-will-come-with-massive-wheels
21
8
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
21
8
3
3
3