Google, Android 11 İçin Kablosuz Hata Ayıklama Aracı Geliştiriyor

5
2
1
0
0
Google, geliştiriciler için hata ayıklama uygulamalarında kullanılan ADB aracını kablosuz özelliğiyle Android 11'e uygulayabilir. Böylece Android geliştiricileri TCP/IP ve çoklu yayın DNS'i gibi yöntemlerin güvenlik sorunlarını aşacaklar.

Android uygulama geliştiricileri için ADB, hata ayıklama uygulamalarında vazgeçilmez bir araç. ADB aracı günlükleri oluşturma, dosyaları itme ve çekme, APK'leri yükleme/indirme ve kabuğa girme yetenekleriyle geliştiricilere bilgisayar kullanırken test cihazı üzerinde çok fazla kontrol sağlıyor. Cihazınıza TCP/IP ile bağlanarak ADB'yi kablosuz olarak kullanmak mümkün olsa da, birçok geliştirici bu yöntemi bilmeyebiliyor ve sadece kablolu bağlantı kullanmaya devam ediyor.

Kablosuz ADB, cihazınız statik IP adresine sahip değilse veya birden fazla test cihazıyla uğraşıyorsanız kullanışlı bir yöntem değil. Ayrıca TCP/IP üzerinden ADB ile veri aktarımı düz metin olarak gerçekleşiyor ve bu nedenle güvenilmeyen bir ağa bağlanıldığında kullanmak iyi bir fikir olarak görülmüyor. Neyse ki Google, gelecek yıl Android 11'de yayınlanabileceği düşünülen gerçek ve güvenli bir kablosuz ADB aracı üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

android 11 kablosuz adb

Google'da yazılım mühendisi olan Joshua Duong, özelliği uygulayan AOSP Gerrit için bazı taahhütlerde bulundu. Vaatler arasında ADB güvenli eşleştirme desteği için WiFi hizmeti oluşturma da yer alıyor. Yeni uygulamanın aktarım sırasında verileri şifrelendiğine dair kanıt yok, ancak özellik hala devam etmekte olan bir çalışma olduğundan şifreleme daha sonra da açıklanabilir. Kullanıcı tarafında ise Google, bir QR kodu tarayarak veya 6 basamaklı bir kod girerek eşleştirme cihazlarını destekleyen Geliştirici Seçeneklerine yeni bir "kablosuz hata ayıklama" anahtarı eklemeyi planlıyor.

Google'ın aracı önümüzdeki yıl Android 11'e getirmesi bekleniyor olsa da, özellikleri henüz netleşmediği için bir sonraki Android sürümüne ekleneceğinin garantisi yok.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/android-11-native-wireless-adb/
5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0