Google Chrome, Pazar Payında Lider Olmasına Rağmen Büyümeye Devam Ediyor

11
6
1
0
0
İnternetin hayatımızın büyük bir kısmı olduğu günümüzde tarayıcılar arasında ciddi bir rekabet söz konusu. Herkesin daha fazla kullanıcıyı kendisine çekmek istediği sektördeki pazar payları, NetMarketShare'in verileriyle birlikte açıklandı. Açıklanan veriler sonucunda Google Chrome'un ciddi bir pazar payını elinde tuttuğu gözler önüne serildi.

Günümüzde birçok işlemi internet üzerinden gerçekleştiriyoruz ve bir arama yapmak istediğimiz zaman arama motorlarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada Chrome, Firefox, Opera, Edge ve diğer arama motorları da bizlere yardımcı oluyor. Bu arama motorlarının kullanıcı sayısı göz önünde bulundurularak pazar payları belirleniyor.

Google Chrome, dünyanın en popüler masaüstü tarayıcısı olmaya devam ediyor. NetMarketShare'in paylaştığı istatistiklere göre Google Chrome, lider olmasına rağmen geçtiğimiz ayda pazar payını artırdı. Chrome'un %66,29 değerindeki pazar payı %68,60'a çıkmayı başardı.

chrome

Diğer tarayıcılara baktığımız zaman Mozilla Firefox, bir düşüş yaşadı. Haziran 2019'daki pazar payı %8,86 olan Firefox'un payı bu ay %8,34'e geriledi. Microsoft'un yeni tarayıcısı Edge'e baktığımız zaman geçtiğimiz ay %6,03'lük bir payı elinde tutan tarayıcı, bu ay %5,80'e kadar düştü.

Microsoft'un 'Chrome katili' şeklinde öne sürdüğü tarayıcı, Google Chrome ile olan yarışında açıkça görüldüğü üzere geride. Hâlâ ciddi bir yol kat etmesi gereken tarayıcının Chromium tabanlı yeni modeliyle daha büyük bir başarıyı yakalaması bekleniyor.

microsoft edge

Microsoft, Google Chrome ile aynı motoru kullanan yeni bir Edge sürümü üzerine de çalışıyor. Bu da iki rakibin yeni özellikler üzerinde birlikte çalıştığı, yeni özelliklerin iki tarayıcıda da eş zamanlı olarak kullanıcıya sunulacağı anlamına geliyor.

Google Chrome'un tam alternatifi olan Microsoft Edge, yalnızca Windows 10 kullanıcıları tarafından değil, aynı zamanda daha eski Windows kullanıcıları ve macOS kullanıcıları tarafından da kullanılabiliyor. Chromium motoru aynı zamanda Linux desteğine de sahip ancak Microsoft, şu an için Linux sürümünün geliştirilmesine dair bir açıklamada bulunmadı.

Yeni Microsoft Edge tarayıcısının inceleme sürümleri indirmeye açık ancak Microsoft, tarayıcının geliştirilmesi için bir tahmini bitiş süresi vermekten kaçınıyor. Bu nedenle yeni ve tamamlanmış tarayıcının ne zaman geleceğine dair net bir bilgi elimizde bulunmuyor.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/microsoft-edge-still-can-t-get-any-closer-to-google-chrome-526929.shtml
11
6
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
6
1
0
0