Güney Kore, 5G Kullanmaya 2019'da Başlayacak

20
6
4
3
1
5G'nin ayak sesleri artık iyiden iyiye duyulur hale gelmişken, Güney Kore kendinden beklenen performansı göstererek bu teknolojiyi ilk kullanan ülke olacak gibi duruyor.

5G teknolojisi, beraberinde getireceği pek çok değişimle birlikte kullanıma sunulmak üzere geliştirilmeye devam ediyor. İnternet hızında 4G'ye oranla büyük bir artış sağlayacak olan 5G, aynı zamanda kablosuz iletişim teknolojilerinde de pek çok gelişime önayak olacak. Ancak kullanımın yaygınlaşması için tüm dünyada ciddi bir altyapı çalışması yapılması gerekiyor.

Güney Kore, tahmin edeceğiniz üzere 5G çalışmalarının önde gelen ülkelerinden biri ve 2020 senesinde 5G kullanmaya başlayacağı söyleniyordu. 2020-2023 seneleri arasında ise pek çok ülkenin bu teknolojiye geçiş yapması bekleniyor. Ancak Güney Kore, bu alanda devrim yaratmaya kararlı görünüyor ve altyapı çalışmalarını hızlandırmış durumda.

Güney Kore, yapılan açıklamalara göre beklenenden 1 sene önce, 2019'un Mart ayında 5G kullanmaya başlayacak. Ülkenin en büyük üç operatörü SK Telecom, KT ve LG Uplus tarafından ortaklaşa sunulması beklenen hizmetler için gerekli altyapının büyük oranda hazır hale geldiği de verilen bilgiler arasında.

Güney Kore hükümeti de 5G'yi kullanacak ilk ülke olmanın, ülkedeki mobil cihaz üreticileri ve operatörlerin dünya genelindeki diğer üreticiler ile rekabeti açısından önemli olduğunu düşünüyor ve çalışmalar doğrudan hükümet tarafından destekleniyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/south-korea-plans-early-5g-launch
20
6
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
20
6
4
3
1