HarmonyOS'u Kullanacak İlk Otomobil Üreticisi Belli Oldu

32
9
2
2
0
Çinli bir otomobil üreticisinin Weibo üzerinden paylaştığı görsel, şirketin SUV tipindeki bir aracında Huawei'nin yeni işletim sistemi HarmonyOS'un kullanılacağını açıkça gösteriyor.

ABD'nin yaptırımları sonucunda kendi işletim sistemi kartını oynayan Huawei, geçtiğimiz haftalarda HarmonyOS'u duyurdu. Huawei'nin yaptığı açıklamalara göre pek çok sektörde kullanılabilecek şekilde geliştirilen HarmonyOS, otomobil sistemlerinde de kullanılabilecek. Şimdiyse HarmonyOS'u ilk kez kullanacak olan otomobil üreticisi belli oldu.

Huawei, HarmonyOS işletim sisteminden fazlasıyla umutlu. Ancak teknoloji devi, akıllı telefonlarda bu işletim sistemini kullanmak istemediğini her fırsatta dile getiriyor. Ancak ortaya çıkan yeni bilgiler, HarmonyOS'u akıllı telefon sektöründe henüz görmesek bile, otomobil sektöründe bu işletim sistemiyle tanışacağımız anlamına geliyor.

harmonyOS

Çin'in önemli otomobil üreticilerinden bir tanesi olan, Türkiye'de de ara sıra gördüğümüz Geely, bugün Weibo üzerinden bir paylaşım yaptı. Geely'nin yaptığı paylaşımda SUV tipinde bir araç ve HarmonyOS yazısı açıkça görülebiliyor. Bu da HarmonyOS'u otomobil sektöründe kullanacak ilk şirketin Geely olduğunu ortaya koyuyor.

İşte Geely tarafından paylaşılan o poster

geely

Geely, HarmonyOS işletim sistemine sahip olacak bu SUV modeliyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak HarmonyOS'un yetenekleri düşünüldüğünde bu aracın Huawei destekli sesli ve görüntülü iletişime geçmesine, uzaktan kontrol edilebilmesine ve gerektiği durumlarda güncellenebilmesine gibi pek çok özelliğe sahip olacağını söyleyebiliriz.

Geely'nin üzerinde çalıştığı bu SUV'un tanıtılmasıyla birlikte HarmonyOS'un yeteneklerini biraz daha yakından tanımış olacağız. Ancak yeni bir açıklama gelene dek mevcut bilgilerle yetinmekten başka bir şansımız ne yazık ki bulunmuyor.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/harmonyos-will-soon-be-used-by-this-car-manufacturer/
32
9
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
32
9
2
2
0