Bir Hileci, Profesyonel CoD: Warzone Turnuvasında Kendini Ele Verdi [Video]

78
21
8
1
1
Profesyonel oyuncuların katıldığı bir Call of Duty: Warzone turnuvasında hile skandalı yaşandı. Çeyrek finalde karşılaştıkları bir oyuncudan şüphelenen Tommey isimli oyuncu, rakibinin bir hileci olduğunu kolaylıkla ispatladı. Çünkü hileci, kullandığı yazılımı canlı yayın sırasında gizleyememişti.

Video oyun sektörünün en büyük problemlerinden bir tanesi, hiç şüphesiz hileciler. Oyuncuların keyiflerini mahvetmelerinin yanı sıra zaman zaman da kendilerini rezil rüsva eden bu kişiler, bir süredir çeşitli turnuvalarda ve canlı yayınlarda karşımıza çıkmaya başladılar. Şimdi yine böyle bir durum, kısa bir süre önce gerçekleştirilen bir Call of Duty: Warzone turnuvasında yaşandı.

Profesyonel Call of Duty: Warzone oyuncuları Tommey ve takım arkadaşı Almxnd, kısa bir süre önce katıldıkları 2'ye 2 turnuvasının çeyrek finalinde ilginç bir oyuncuyla karşılaştılar. "Mingostyle" isimli bu oyuncunun 5.2 öldürme/ölüm oranı vardı. Yani bu oyuncu, istatistiklere göre her oyunda en az 5 rakibini alt ediyordu. Tommey, bu oyuncudan şüphelenmesinin üzerine yaptığı incelemelerde, Mingostyle'ın gerçekten de bir hileci olduğu sonucuna ulaştı.

Madem hile yapıyorsun, kendini gizlemeyi başar be Mingostyle

Call of Duty: Warzone

Tommey, Mingostyle'ın canlı yayınını izlerken, bu oyuncunun aslında o kadar da uyanık olmadığı sonucuna ulaştı. Çünkü Mingostyle'ın ekranında, oyun başlarken birkaç saniyeliğine açılan bir hile yazılımı görülüyordu. Yani Mingostyle, hile yapmaya yapıyordu ancak bunu gizlemeyi başaramamıştı. Tommey, hileciyi yakaladığı anda ağza alınmayacak sözlerle Mingostyle'la dalga geçti.

Vakit kaybetmeden bu hileci arkadaşı turnuva yetkililerine bildiren Tommey, Mingostyle'ın turnuvadan men edilmesini sağladı. Ancak bu yayıncının oyun sunucularından da kalıcı olarak yasaklanıp yasaklanmadığı şu an için bilinmiyor. Yani eğer Call of Duty: Warzone oynuyorsanız, bu hileciyle her an karşılaşabilirsiniz.

İşte Call of Duty: Warzone'da hile yaparken kendini ele verdiği o anlar

Aslına bakacak olursak Mingostyle'ın kendini ele verişi, Call of Duty: Modern Warfare ve Call of Duty: Warzone tarihinde ilk kez yaşanan bir şey değil. Kısa bir süre önce de TwistedBear isimli bir Twitch yayıncısı, Call of Duty: Modern Warfare oynarken kendini ele vermiş, hatta yayıncının hesabı kapatılmıştı. Ayrıca bu oyunun bilindik yayıncılarından bir tanesi olan MrGolds da geçtiğimiz günlerde kendini överken, hile kullandığı ortaya çıkmıştı.

Hile, video oyun sektörünün ne yazık ki acı bir gerçeği. Ancak bu duruma karşı biz oyunseverlerin yapabilecekleri şeyler oldukça sınırlı. Oyun geliştirici her şirketin bu konuya el atması ve çok ciddi önlemler alması gerekiyor. Bu arada, Call of Duty: Warzone yayıncısı Activision, oyunları için hile geliştiren yazılım şirketine dava açtığını bir süre önce duyurmuştu ancak bu tür bir hamlenin oyunlardaki hileleri bitip bitirmeyeceğini zaman gösterecek.

Kaynak : https://www.unilad.co.uk/gaming/call-of-duty-warzone-hacker-exposes-himself-during-tournament/
78
21
8
1
1
Emoji İle Tepki Ver
78
21
8
1
1