Hobbs and Shaw, Hızlı ve Öfkeli Serisinin En Kötü Açılış Yapan 2. Filmi Oldu

36
10
7
3
2
Sevilen seri Hızlı ve Öfkeli’nin spin-off’u olan Hobbs and Shaw, dünya genelinde iyi bir açılış yaparak 180 milyon dolar gişe hasılatı elde etmeyi başardı. Filmin, diğer Hızlı ve Öfkeli filmlerinin başarısının gerisinde kalmasıysa dikkat çekti.

Hızlı ve Öfkeli serisinin spin-off yapımı olan Hobbs and Shaw, geçtiğimiz cuma günü sinemalarda yerini almıştı. Filmin vizyona girmesinden çok az bir zaman geçmesine rağmen Hobbs and Shaw, tüm dünyada büyük bir ilgi gördü. Dwayne Johnson ve Jason Statham’ın başrollerini paylaştığı yapım, ilk hafta sonunda dünya genelinde 180 milyon dolar hasılata ulaşmayı başardı.

Dünya genelindeki bu büyük başarıya rağmen film, ABD genelinde 60,8 milyon dolar hasılat ile serinin önceki filmleri arasında “en kötü ilk hafta açılışını” yapan 2. film oldu. Seride en kötü ilk hafta açılışına sahip film ise 2006 yapımı olan “Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Drift” olmuştu ve film, ABD genelinde ilk hafta sonunda 33 milyon dolar hasılat elde etmişti.

Hobbs&Shaw

Yapımına 200 milyon dolar harcanan Hobbs and Shaw, ilk hafta sonunda ABD dışında ise 120 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi başardı. 23 Ağustos tarihinde Çin ve Asya bölgelerinde vizyona girecek olan filmin bölgede büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Serinin son iki filmi, dünya genelinde 1 milyar dolar barajını aşmayı başarmıştı. Ayrıca yapımların her ikisi de Çin ve Asya bölgesinde 400 milyon dolardan fazla hasılat elde etmişti. Hobbs and Shaw’ın bu bölgelerde de vizyona girmesinin ardından dünya genelinde 700 milyon dolardan fazla gişe hasılatı elde etmesi bekleniyor.

Bu arada serinin devam filmi olan Hızlı ve Öfkeli 9’un şimdilik belirlenen tarihinin 10 Nisan 2020 olduğunu hatırlatalım. Serinin 9. filminin çalışmalarına ise geçtiğimiz Haziran ayında başlanmıştı.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/hobbs-and-shaw-opening-weekend-box-office-2019-8?utm_source=feedly&utm_medium=referral
36
10
7
3
2
Emoji İle Tepki Ver
36
10
7
3
2