Huawei'nin 5G Konusunda Dünya Lideri Olduğunu Gösteren Araştırma

6
5
4
3
2
Huawei, 5G bağlantı teknolojisini ciddi anlamda önemsiyor. Huawei'nin bu konudaki çalışmaları, yapılan araştırmalara ve verilere de yansıyor. Şirket şu sıralar hem 5G patenti hem de 5G baz istasyonu satışında lider durumda.

5G teknolojisi artık yok sayamayacağımız bir gerçek. Ülkeler, yavaş yavaş 5G bağlantı altyapılarını kurmaya çalışırken teknoloji üreticileri de cihazlarını 5G teknolojisi ile donatmaya başlamış durumdalar. Çinli teknoloji devi Huawei ise hem 5G cihazlar hem de 5G altyapısı ile ilgili çalışmalarını uzun zamandır sürdürüyor. Yapılan son araştırmalar, Huawei'nin 5G'yi ne kadar önemsediğini açık bir şekilde gösteriyor.

"IPlytics" isimli bir istihbarat platformu tarafından yapılan bir araştırmaya göre Huawei, 5G konusunda dünyada lider. Öyle ki Huawei, dünya genelinde en çok 5G patent başvurusunu yapmış olan şirket. Bu patent başvurularının büyük bir çoğunluğu, Huawei'nin merkezi olan Çin'de sunulmuş olsa da şirket, 5G konusunda kendisini ispatlamış durumda.

Huawei

İstihbarat platformunun yapmış olduğu araştırmaya göre Huawei, bugüne dek 1.300'den fazla patent başvurusunu onaylatmış durumda. Şirket, henüz onaylanmayan patent başvurularıyla birlikte toplamda 3.325 patent başvurusunda bulunmuş. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi Samsung ise bugüne kadar toplamda, 2.846 5G patent başvurusu yapmış.

Huawei ve Samsung'u ise sırasıyla LG (2.463), Nokia (2.308), ZTE (2.204), Ericsson (1.423), Qualcomm (1.330) ve Intel (934) takip ediyor. Aslına bakacak olursak bu durum, iyiye işaret çünkü görünen o ki dünya genelindeki hemen her büyük teknoloji üreticisi, 5G bağlantı desteğine sahip cihaz ve donanımları ciddi anlamda önemsiyor.

Huawei

Huawei'nin yaptığı patent başvurularıyla 5G bağlantı desteği konusunda dünya lideri olduğunu söyledik. Ancak Huawei'nin yine 5G konusunda başka bir alanda daha dünya lideri. Ticari 5G ağı anlaşmaları konusunda da başı çeken şirket, bugüne dek 60'tan fazla sözleşme imzaladı ve bu kapsamda 400 binden fazla 5G destekli baz istasyonu sevkiyatı yaptı.

Beklentiler, Huawei'nin 5G destekli baz istasyonu sevkiyatı konusunda daha da büyüyeceği yönünde. Huawei'nin bu yıl toplamda 600 bin baz istasyonu göndermesi, gelecek yıl ise bu sayının 1.5 milyonu aşması bekleniyor. Üstelik bu 1.5 milyon baz istasyon satışının içerisinde ticaret yasağı bulunan ABD de bulunuyor

Huawei

Aslına bakacak olursak, Huawei de 5G teknolojisi konusundaki başarısının farkında. Çünkü şirketin kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei, ABD'nin yasaklarına rağmen önümüzdeki yıllar için hedefini 2 milyondan fazla baz istasyonu satışı yapmak olarak açıkladı. Üstelik bu bağlamda üretilecek olan baz istasyonlarının bir kısmı, ABD'den herhangi bir parça temini sağlanmadan yapılacak.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-owns-the-most-5g-patent-worldwide-iplytics/
6
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
6
5
4
3
2