İddia: Huawei, Hackerları Münih'te Yapılacak Gizli Bir Etkinliğe Davet Etti

18
4
4
3
1
Çin'in teknoloji devi Huawei'nin dünyanın en iyi akıllı telefon hackerlarından bazılarını bu ayın sonlarına doğru düzenlenecek olan Münih'teki gizli bir etkinliğe davet ettiği iddia edildi.

Huawei'nin 16 Kasım'da düzenleyeceği etkinliğe dair bilgi sahibi olan bazı kaynaklar; şirketin güvenlik açıklarını tespit edebilmesi için para ödüllü gizli bir hata bulma yarışması düzenleyeceğini ve buraya dünyaca ünlü bazı hackerları çağıracağını iddia etti. Hata bulma yarışmasının konularının eski ve yeni cihazlar üzerinde olacağı, bunlara ek olarak Huawei'nin Android'e rakip olması için ürettiği HarmonyOS işletim sisteminin açıklarını bulmak için de bazı mücadeleler düzenleneceği belirtildi.

Apple ve Samsung gibi büyük firmaların da bu tarz ödüller vermek için yarışmalar düzenlediğine şahit olmuştuk. Bu hareketin Huawei'nin Çin hükûmetiyle olan bağlantısı ile ilgili baskıların arttığı bir zamana denk geldiği görülüyor.

Huawei, neden böyle bir etkinlik düzenleyecek?

Huawei

Öncelikle Huawei, ABD hükûmetine karşı casusluk yapacakları iddialarını reddetmişti ancak bu açıklamalar, ABD hükûmetinin, Huawei'nin ülkesinde yapacakları faaliyetlere yaptırım uygulamasının ve engel koymasının önüne geçememişti. Durum böyle olunca Google gibi şirketlerin Huawei'ye yaptırım uygulaması da kaçınılmaz bir durum olarak ortaya çıkmıştı. Android desteği kesilen Huawei, Android'e alternatif olacak çözümler üretmek için çalışmalar yapmaya başlamış ve kısa bir süre önce HarmonyOS'u duyurmuştu. 

Kaynaklardan biri ise düzenlenecek olan bu etkinliğin ağustos ayında Apple tarafından düzenlenen ve Apple cihazların güvenlik açıklarının tespit edilmesi için araştırmacılara açık olan etkinliğe benzer nitelikte olacağını iddia etti. Para ödülü bulunan etkinlik, Huawei'nin düzenleyeceği etkinliğe benzer özellikler içeriyor. Özellikle yeni işletim sistemi üzerinde çalışmalar yaparken açıkları bulmak istiyor olmaları oldukça doğal bir süreç. 

Gelen haberler, Huawei'nin bu etkinliği güvenlik araştırmacılarının ve hackerların birbirleriyle çalışmak için istekli olduklarını göstermenin bir yolu olarak gördüğünü söylüyor. Ağ donanımları üreten Huawei'nin, bu yılın başlarında ciddi sistematik açıklarla başı baya belaya girmişti.

Şirket, teknolojilerinin ulusal güvenliği tehdit eden açıklara sahip olmadığını kanıtlamak için İngiltere yetkilileri tarafından kanıt sunmaya zorlanmıştı. Anlaşılan Huawei, bu etkinlikle birlikte bu tarz bir sorunun tekrar yaşanmaması için farklı planlar devreye sokacak.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/11/05/huawei-secret-bug-bounty-meeting/
18
4
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
18
4
4
3
1