Huawei Mate 30 Pro'nun Ortaya Çıkan Ekran Koruyucusu, Büyük Çentiği Doğruluyor

31
11
7
4
2
Çoğu akıllı telefon üreticisi, cihazlarının ekranlarında bulunan çentiği giderek küçültürken Huawei'de ise işler tam tersi yönde gidiyor. Huawei'nin yeni amiral gemisinin ekranında oldukça büyük bir çentik yer alacak.

Silikon Vadisi devi Apple'ın 3 Kasım 2017 tarihinde 10. iPhone akıllı telefonu iPhone X'i duyurmasıyla beraber birden yaygınlaşan çentikli ekran akımı, günümüzdeki akıllı telefonların büyük çoğunluğunun çentikli bir ekrana sahip olmasına neden oldu.

Geçtiğimiz aylar içerisinde ABD ile büyük sorunlar yaşayan Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei'nin yeni amiral gemisi serisi akıllı telefonu Huawei Mate 30 Pro'nun ön tasarımını ortaya koyan yeni bir ekran koruyucu tasarımı bugün ortaya çıktı.

Bugün yayınlanan ekran koruyucu, Huawei'nin Mate 30 ve 30 Pro akıllı telefonları için yayınlanan ilk ekran koruyucu değil. Daha önce de cihazın sensörlerine özel deliklerin açıldığı tam ekran bir ekran koruyucunun görüntüsü ortaya çıkmıştı.

Haberimize konu olan ekran koruyucu ise Huawei'nin yeni amiral gemisinin ekranının üst kısmında bulunan çentiğin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Ahize, ön kamera, yakınlık sensörü, ToF sensörü (yüz tanıma ve artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, emojiler için) dâhil olmak üzere çentiğinde toplam 5 adet delik bulunan Mate 30 Pro'nun Aralık ayında tanıtılması bekleniyor.

Ekran koruyucunun kenarlarının bir hayli kıvrımlı olması da tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Huawei'nin bu kadar kıvrımlı bir ekran kullanmasıyla beraber cihazın yan taraflarında bulunan fiziksel butonların tamamen kaldırılabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/another_leaked_huawei_mate_30_pro_screen_protector_shows_big_notch_and_massive_curvature-news-38375.php
31
11
7
4
2
Emoji İle Tepki Ver
31
11
7
4
2