6
3
2
0
0

ABD hükümetinin yaptırımlarına maruz kalan Çinli teknoloji devi Huawei, Google Servisleri'nin olmadığı yeni amiral gemisi Mate 30 Pro'yu geçtiğimiz dönemde tanıttı. Donanımsal özellikleri açısından ciddi anlamda güçlü olan Mate 30 Pro, Google Servisleri'nin olmaması nedeniyle hala çok tartışılıyor. Çünkü bu telefonun tüketicilere neler vadedeceği şu an için anlaşılabilmiş değil.

Huawei'nin yeni amiral gemisine genel hatlarıyla bakacak olursak; bu telefonda şirketin en yeni işlemcisi olan Kirin 990 kullanılıyor. 8 çekirdekten oluşan bu işlemci, kullanıcılara 2.86 GHz frekans hızı sunabiliyor. Ayrıca bu işlemciye, 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. 

Mate 30 Pro'nun etkileyici özellikleri elbette bununla da sınırlı değil. Çünkü bu telefon, tasarımıyla da sık sık konuşuluyor. Mate 30 Pro'nun sahip olduğu şelale ekran, telefonun neredeyse yan kısımlarını tamamen kaplıyor. Tüketiciler, ekranın yan kısımlarını kullanarak cihazın ses seviyesini ayarlayabiliyorlar. Ayrıca diledikleri zaman çerçeveyi karartıp cihazın yanlarında yapay çerçeve oluşturabiliyorlar. 6.53 inç boyutundaki bu ekran, QHD+ çözünürlük sunuyor.

Tüm bu özelliklerine ek olarak ise Mate 30 Pro, ön kısmında 3, arka kısmında ise 4 kamera bulunduruyor. Ayrıca arka kamera tasarımının dairesel yapıda olması, telefonu benzersiz kılıyor. Mate 30 Pro'nun ön kısmında bulunan 32 megapiksel çözünürlüğündeki özçekim kamerasına, geniş açılı bir kamera ve bir de ToF sensörü eşlik ediyor. Telefonun arka kısmında ise 40 megapiksellik ana kamera ve geniş açılı kameraya ek olarak, 8 megapiksel çözünürlüğündeki telefoto kamera ve ToF sensörü bulunuyor.

Peki Huawei Mate 30 Pro, kutusunda hangi bileşenleri bulunduruyor? Webtekno ekibi olarak bu videomuzda, sizler için Huawei Mate 30 Pro'nun kutu açılışını yapacağız ve kutu içeriğinde neler olduğuna detaylıca bakacağız. Sizlerde Huawei'nin yeni amiral gemisi ile ilgili düşüncelerinizi "Yorumlar" aracılığıyla dile getirebilirsiniz. Sizce Huawei Mate 30 Pro, Google Servisleri olmadan da iyi bir iş çıkarabilecek mi?

6
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
0
0