Huawei, Mate 30 Serisininin Duyurusunu Apple Etkinliğine Göre Şekillendirecek

19
4
4
2
2
Yeni iPhone'ların çıkış tarihi artık iyice kesinleşti. 10 Eylül günü yapılacak olan etkinlikte Apple, yeni cihazlarını resmî olarak duyuracak ve 20 Eylül'de de satışa çıkaracak. Fakat ortaya çıkan yeni bilgiler, Huawei'nin biraz daha önce davranacağını söylüyor.

Apple'ın en büyük iki rakibi şüphesiz Samsung ve Huawei. ABD ve Çin arasındaki son birkaç aydır süren gerilim sebebiyle Huawei ise Apple'ın hiç olmadığı kadar azılı rakibi konumuna geldi. Çinli şirketin yeni amiral gemisi telefonları Mate 30 ve Mate 30 Pro, hem teknik özellikleri hem de kamera performansları ile her şirketin başını ağrıtacak gibi gözüküyor. Bununla beraber Huawei, bu modellerini tanıtmak için beklenenden daha erken davranabilir.

Şirketin daha önceki amiral gemilerini duyururken yaptığı gibi Mate 30 serisi de Avrupa'nın büyük şehirlerinden birinde tanıtılacak. Bu yerin Almanya'nın Münih kenti olması beklenirken tarih konusunda muhtelif yorumlar yapılıyordu. Görünen o ki şirket, bu tarihi Apple'ın telefonlarını satışa çıkarmasından bir gün önce -19 Eylül- olarak seçmiş.

mate 20

Huawei'nin Eylül'ün ortasında bir ürün tanıtması demek, önceki amiral gemilerinden birkaç hafta önce etkinliği yapmış olması anlamına geliyor. Zira şirket, daha önce Apple'ın etkinliği ile yarışmak istememiş ve Mate 20 serisini Ekim ayında tanıtmıştı.

Elbette bu durumun tatil sezonu ile de ilgisi var. Şirket, telefonunu erken satışa sunarak sene bitmeden daha fazla gelir elde etmek istiyor olabilir. Bununla birlikte yine yukarıda bahsettiğimiz üzere Huawei yasağının bir getirisi olan HarmonyOS'e sahip olan telefonlar için yer açmak istiyor da olabilir Huawei.

Şu an için hiçbir şey resmi olarak kesinleşmemiş olsa da bunun için çok fazla beklememiz gerekmeyecek. Zira Çinli dev, yakın zamanda davetiyelerini dağıtmaya başlayacaktır.

Kaynak : https://bgr.com/2019/08/16/mate-30-pro-release-date-vs-iphone-11-huawei-press-event-on-sept-19/
19
4
4
2
2
Emoji İle Tepki Ver
19
4
4
2
2