Huawei Mate 30 ve Mate 30 Pro'nun Tanıtım Tarihi Kesinleşti

57
7
6
1
1
Huawei'nin beklenen performans canavarı akıllı telefonlarının lansman tarihi kesinleşti. Peki bu akıllı telefonlar bizlere ne gibi yenilikler sunacak?

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, büyük bir hazırlık içerisinde. Yeni amiral gemisini tanıtmaya hazırlanan şirketin bu cihazında hangi işletim sistemini kullanacağı sorusu ise ne yazık ki hâlâ cevaplanmadı.

Geçtiğimiz günlerde Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note10 serisini tanıtmasıyla beraber artık tüm gözler Huawei'ye çevrildi. Yeni cihazlar hakkında açıklamalar yapan Huawei yöneticisi, yeni seriyi bekleyen kullanıcıları heyecanlandıracak bazı ipuçları paylaştı. Gelin bu detaylara yakından bakalım.

Huawei, akıllı telefonlarını ne zaman tanıtacak?

 

Huawei'nin Tüketici İş Yazılımları Departmanı Müdürü Dr. Wang Chenglu'nun yaptığı açıklamaya göre şirketin yeni amiral gemisi akıllı telefonları 19 Eylül tarihinde lanse edilecek. Yine Chenglu tarafından açıklanan başka bir bilgiye göre ise Mate 30 ve Mate 30 Pro, Huawei'nin yeni yonga seti Kirin 990'dan gücünü alacak.

Cihazların özellikleri ne olacak?

5G modeme sahip olması ve dolayısıyla 5G bağlantılara destek vermesi beklenen bir Huawei Mate 30 yerine Aralık ayı dolaylarında piyasaya sürülebilecek bir Huawei Mate 30 5G modeli için söylentiler de bulunuyor.

Yuvarlak kamera modülü içerisinde tam iki adet 40 MP çözünürlüğünde kameraya sahip olacağı söylenen Huawei Mate 30 Pro için Dr. Wang Chenglu, Mate 30 serisinin Google Play Hizmetleri yüklü bir şekilde gelmeyeceğini sözlerine ekliyor.

Bu doğrultuda Huawei'nin yeni amiral gemisi serisi akıllı telefonları Mate 30 Lite, Mate 30 ve Mate 30 Pro'da yeni işletim sistemi HarmonyOS'u kullanabilme ihtimalinin bulunduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huawei_mate_30_and_mate_30_pro_to_be_unveiled_on_september_19_with_kirin_990_chipset-news-38620.php
57
7
6
1
1
Emoji İle Tepki Ver
57
7
6
1
1