Huawei'nin HongMeng OS ile Çalışan Bir Telefon Tanıtacağı İddia Edildi

17
17
4
3
1
Huawei'nin yeni işletim sisteminin birkaç gün sonra düzenlenecek olan Huawei Geliştirici Konferansı'nda duyurulacağını ifade eden Çin kaynaklı bir rapor, bu işletim sisteminin kullanılacağı bir akıllı telefonun da hazır olduğunu iddia etti.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olma yolunda ilerlerken ABD yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar, şirketin planlarının bir anda tepe taklak olmasına neden olmuştu. ABD başkanı Trump, Huawei'yi casuslukla suçlayarak şirketin kara listeye alınacağını ve ABD ile ticari ilişkilerinin durdurulacağını duyurmuştu.

ABD'nin yaptırım kararının ardındansa ilk olarak Google harekete geçti ve Huawei'nin Android lisansının iptal edileceğini duyurdu. Huawei'yse bu karara karşılık bundan sonra kendi işletim sistemini kullanacaklarını açıkladı. Gelinen süreçte Huawei'nin işletim sistemiyle ilgili çok şey yazıldı çizildi ancak şimdi, Huawei'nin işletim sistemiyle tanışmaya sayılı günlerin kaldığı ifade ediliyor.

huawei işletim sistemi

Çin hükümetinin etkili bir haber ajansı olan Global News'in hazırladığı bir rapora göre Huawei'nin işletim sistemiyle 9 Ağustos'ta başlayacak olan Huawei Geliştirici Konferansı'nda tanışacağız. Huawei'nin işletim sistemiyle ilgili ellerindeki bilgileri de paylaşan Global News, bu işletim sistemini Google'ın uzun zamandır üzerinde çalıştığı ve henüz test aşamasında olan, mikro çekirdeklere dayanan işletim sistemi Fuchsia'yla ilişkilendiriyor. Rapora göre Huawei'nin işletim sistemi de tıpkı Fuchsia gibi mikro çekirdeklere dayanıyor ve bu sayede hem yapay zekayı daha iyi kullanabiliyor hem de birden fazla platformda çalışabiliyor.

Global News'in raporunun en can alıcı noktası ise yeni işletim sistemine sahip olan bir akıllı telefon modeliyle ilgili. Rapora göre Huawei, kendi işletim sistemini kullanan bir akıllı telefon üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve bu telefon, Huawei'nin ilerleyen dönemlerde duyuracağı Mate 30 serisiyle birlikte piyasaya sürülebilir. Üstelik bu akıllı telefonun fiyatı 300 dolar (yaklaşık 1.700 TL) seviyelerinde olacak ve orta segment bir telefon olarak karşımıza çıkacak.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/5/20754443/huawei-hongmeng-os-phone-announcement-developer-conference
17
17
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
17
17
4
3
1