Samsung, Apple'dan Sonra Bir Diğer Büyük Rakibi Huawei'nin Ekranlarını da Üretecek

31
15
6
3
2
Ortaya çıkan bilgilere göre Huawei, bu senenin amiral gemisi telefonları P30 ve P30 Pro'nun ekranları için Samsung'la anlaşmaya vardı.

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz Çinli firmalardan biri olan Huawei, sunduğu amiral gemisi akıllı telefonlarla oldukça seviliyor. Önümüzdeki ay tanıtılması beklenen P30 serisinin ekranları ise, görünüşe göre Samsung'a emanet. Şirket, OLED ekran üreticisi olarak BOE ve LG'den vazgeçerek Samsung kullanmayı tercih etmiş.

Her ne kadar bu durumun arkasındaki gerekçe net olmasa da Samsung'un halihazırda oturmuş seri üretim hattı ve OLED ekranlarının kalitesi, Huawei'nin P30 serisi için tek ekran üreticisi olarak Samsung'u seçmesinin ana sebeplerinden olabilir.

Tek bir üreticiyle "uğraşmak" işleri kolaylaştırdığı gibi sızıntıların önüne geçilmesini de bir nebze olsun sağlıyor. Böylece her şey beklenilen yüksek standart kalitesine uymuş oluyor.

Hatırlayacak olursak, geçtiğimiz aralık ayında Apple'ın da 2019 iPhone'ları için Samsung OLED ekranlar kullanacağı ortaya çıkmıştı. Bu yüzden Huawei'nin de bu yolu izliyor olması şaşırtıcı değil.

Kaynak : https://www.sammobile.com/2019/03/16/samsung-display-huawei-p30-pro
31
15
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
31
15
6
3
2