Huawei P30 ve P30 Pro, Yakın Bir Tarihte DC Karartma Güncellemesi Alacak

17
10
4
1
1
Son zamanlarda pek çok şirketin yaptığı gibi Huawei de P30 ve P30 Pro cihazlarına DC Karartma güncellemesi yayımlayacak. Güncelleme için net bir tarih belirtilmedi.

Bazı telefon üreticileri, son zamanlarda DC Karartma olarak bilinen bir teknolojiye geçiş yapıyor. Bu üreticiler arasına Huawei de eklendi. Yapılan açıklamaya göre Huawei P30 ve P30 Pro telefonlarına DC Karartma güncellemesi gelecek.

DC Karartma, ekrana gelen enerjiyi ortam parlaklığına göre belirli bir yüzde içerisinde otomatik olarak düzenleyebilen bir teknoloji. Bu teknoloji ile telefonun ürettiği ısı takip edilebiliyor ve OLED ekranların klasik titremesi engellenebiliyor. Buna bağlı olarak göz yorgunluğu da hissedilir derecede azalıyor.

Xiaomi Mi 8 ve Mi MIX 3 yakın bir zamanda gerçekleştirilen güncelleme ile bu işleve kavuşmuştu. Yeni Huawei P30 ve P30 Pro da yakında yeni bir güncelleme ile bu özelliğe kavuşacak. Duyuruyu Mukul Sharma, Twitter üzerinden yaptı.

Güncellemenin ne zaman yapılacağı ve telefonlara ne zaman yayılacağı hakkında net bir bilgi yok. Ancak çok uzak bir tarih olmayacağını söylemek mümkün.

2019 yılının ilk çeyreğinde satışlarını %44,5 oranında artıran Huawei, Samsung'un ardından ikinci sıradaki yerini hâlâ koruyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/05/30/huawei-p30-and-p30-pro-will-soon-receive-the-dc-dimming-function/
17
10
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
17
10
4
1
1