Huawei, Rusya Merkezli Bir Şirketle 5G Anlaşması İmzaladı

44
9
6
3
2
ABD hükûmeti tarafından uygulanan yasağın ardından zor günler geçiren Huawei'ye Rusya'dan iyi bir haber geldi ancak Çinli şirketin Rus şirketle yaptığı 5G anlaşması, ABD tarafından güvenlik tehdidi olarak algılandı.

Huawei’nin çarşamba günü Rusya merkezli iletişim şirketi MTS ile gelecek yıl ülkede 5G şebekesini geliştirmek üzere bir anlaşma imzalaması, ABD’de güvenlik tehdidi olarak kabul edildi. Anlaşma, Çinli lider Xi Jinping ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova'da düzenlenen bir toplantıda imzalandı.

MTS’in yaptığı açıklamada anlaşmanın 5G teknolojilerinin geliştirilmesi ve 2019-2020’de beşinci nesil ağların faaliyete geçirilmesi üzerine olduğu belirtildi. Huawei’den Guo Ping, 5G gibi stratejik öneme sahip bir alanda yaptıkları bu anlaşmadan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

Çin teknoloji devinin Pekin'e casusluk ettiği şüphesiyle Trump yönetimi tarafından ABD şirketlerinin yüksek teknolojili ekipman satışının yasakladığı Huawei, Mayıs ayından bu yana büyük bir karışıklık içindeydi.

Uzmanlar, 3 ay içinde yürürlüğe girecek kararın ürettiği telefonlar için ABD yongalarına bağlı olan Huawei'nin geleceğini tehdit ettiğini söylüyorlar. Bu kararın ardından dünyadaki akıllı telefonların büyük çoğunluğuna Android işletim sistemini sağlayan Google da dâhil olmak üzere birçok şirket, Huawei ile ilişkilerini kesmişti.

Kaynak : https://phys.org/news/2019-06-china-huawei-5g-russia.html
44
9
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
44
9
6
3
2