Huawei, Yıllık 291 Bin Dolar Maaş Vereceği Yeni Çalışanlar Arıyor

40
11
9
6
3
Huawei, araştırma geliştirme departmanını geliştirme maksadıyla kesenin ağzını açmaya karar verdi. Çinli firma, özellikle yapay zeka gibi alanlarda uzmanlaşmış kişilere ve yeni mezunlara ciddi maaşlar ödeyecek.

Çinli üretici Huawei, dışa bağımlılığı azaltmak ve kendi operasyonlarını geliştirmek için Ar-Ge departmanına yeni üyeler katmayı planlıyor. Çinli firma, yıllık 2 milyon yuan'a (291 bin dolar) kadar çıkabilen maaşlar ödemeyi göze almış durumda. 

Firma içi yazışmalara göre Huawei, yapay zeka ve robotik alanlarında uzmanlaşmış 8 kişiyi, 900 bin ila 2 milyon yuan arasında değişen yıllık ücretlerle bünyesine kattı. Bu rakam, çoğu teknoloji şirketinde üst düzey yöneticilerin elde ettiği yıllık maaşa denk. 

huawei

İyi eğitimli bu gençler, Huawei’nin ihtiyacı olan çipler, yazılımlar ve diğer teknolojiler üzerinde çalışacak. Huawei, bu yıl 30 yetenekli genç mezunu kadrosuna katmayı planlıyor. Firmanın amacı, bu sayıyı 2020 yılında 300’e çıkarabilmek. Gelen haberlere göre yüksek maaşlar sadece yeni yetenekleri çekmekle kalmayacak, var olan çalışanların de ayrılmamasını sağlayacak. 

Huawei, ABD yaptırımları sonrasında yaptığı açıklamalarda Ar-Ge programlarına devam edeceğini ve yeni nesil teknolojiler üzerinde çalışmayı bırakmayacağını açıklamıştı.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-is-offering-high-pays-for-fresh-graduates-to-boost-its-rd-division/
40
11
9
6
3
Emoji İle Tepki Ver
40
11
9
6
3