İddia: Huawei Bu Yıl İki Sağlam Kirin Yongası Çıkaracak

14
9
3
3
0
Bu yıla damgasını vuran Huawei, başarılı ilerleyişini sürdürmek istiyor. Şirketin yılın ikinci yarısında iki yeni amiral gemisi yongası çıkaracağı söyleniyor.

Huawei, çıkardığı ürünler bazında 2019’a coşkulu bir şekilde başladı. Fotoğrafçılık açısından iyi olmasının yanında, aynı zamanda oldukça iyi performans gösteren birkaç cihaz çıkardı. Bu performansı sağlayan ana unsur tabii ki Kirin 980 yongası. Ancak şirket, bu yılın ikinci yarısında daha da coşkulu olacağına söz verdi. Şirket halihazırda akıllı televizyon, Mate 20 X 5G akıllı telefon, Hongmeng işletim sistemini ve diğer ürünlerini duyurdu. Yolda olan Huawei Mate 30’u saymıyoruz bile.

Huawei'nin bu başarısının anahtarı uzun vadeli bir strateji. Bu amaç için araştırma ve geliştirmeye çok yatırım yapıyor. Sonuç olarak, Qualcomm ile rekabet edebilecek HiSilicon yonga serisini geliştirdi. Japonya'dan bazı kaynaklar Huawei'nin bu yıl iki amiral gemisi Kirin yongasını çıkarmaya hazır olduğunu iddia ediyor.

Kirin

TMSC tarafından üretilmiş, ikinci jenerasyon 7 nm EUV teknolojisini temel alan Kirik 985 yongasına ek olarak 5G modemine sahip bir yonga da olacak. 5G modem ve yonganın kendisi tek bir vücutta birleşmiş olacak.

Ancak, 5G modem bulunduran tek vücutlu yonga, Huawei’nin Qualcomm'u yendiği anlamına gelmiyor. Qualcomm, bu yılki Mobil Dünya Kongresi’nde 5G modeminin amiral gemisi yongasına entegre edildiğini açıkladı. Ancak şirket bunu yıl sonuna kadar piyasaya sürmeyecek.

Mevcut 5G akıllı telefonlar, 5G desteği sağlamak için harici 5G modemini kullanıyor. Huawei’nin Kirin 980’i Baron 5000 ile birlikte geliyor, Samsung, Exynos 9820 için Exynos 5100’ü kullanıyor ve Qualcomm Snapdragon 855 için X50’yi kullanıyor. Huawei’nin 5G modemini neden Kirin 985’e entegre etmediği ise bilinmiyor. Ancak çoğu kişi bunun, Huawei’nin dahili mimarisiyle ilgili olduğunu söylüyor.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2019/07/28/huawei-to-launch-two-flagship-kirin-chips-this-year/
14
9
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
14
9
3
3
0