Instagram'ın Android Sürümüne Profil Sayfasında Takipçi Çıkarma Özelliği Geliyor

17
7
3
2
1
iPhone kullanıcıları, Instagram'da herhangi bir takipçileri 'takipçilikten' çıkarabiliyorlar. Android içinse böyle bir özellik, şu an için kullanışlı durumda değil. Ancak ortaya çıkan son bilgiler, geliştirici ekibin yeni bir çalışma üzerinde olduğunu ortaya koyuyor.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından bir tanesi, Facebook'un uzun bir süredir sahip olduğu Instagram. Geliştiriciler, platformun daha da iyi bir mecra haline gelebilmesi için uzun süredir çalışıyorlar ve mobil uygulamalarını sık sık güncelliyorlar. Şimdi ortaya çıkan bilgilerse Instagram'ın Android sürümüne önemli bir özelliğin gelmek üzere olduğunu ortaya koyuyor.

Instagram'ın yaklaşmakta olan yeni özelliği, haberlerimize sık sık konu olan Jane Manchun Wong aracılığıyla gün yüzüne çıktı. Wong'un yeni keşfine göre iOS işletim sisteminde uzun süredir var olan bir özellik, yapılacak çalışmaların ardından Android kullanıcılarının da hizmetine sunulacak. Ancak açıkça belirtmeliyiz ki Android platformundaki kullanıcıların bu yeni özelliği ne zaman kullanmaya başlayabilecekleri şu an için belirsizliğini koruyor.

Instagram

Hem iPhone hem de Android kullanıcıları, kendilerini takip eden kullanıcıları çıkarabiliyorlar. iOS'ta bu işlem, doğrudan bir kullanıcının hesabından yapılabiliyorken Android için durum biraz farklı. Android platformunu kullanan bir Instagram kullanıcısı, başka bir kişinin kendisini takip etmesini istemediği zaman hayli uğraşıyor. İşte Wong'un keşfine göre Android kullanıcıları, ilerleyen dönemlerde tıpki iOS'ta olduğu gibi takipçilerinden kurtulabilecekler.

Android kullanıcıları, bir takipçisini çıkarmak istediği takdirde engellemek durumunda kalıyor. Böylelikle engellenen kullanıcı, doğrudan takipten çıkarılmış oluyor. Ancak daha sonrasında engelin kaldırılması gerekiyor. Instagram'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikse bu durumu ortadan kaldıracak. Kullanıcılar, kendisini takip etmesini bir kişinin doğrudan Instagram profiline ulaşıp, sağ üstteki menü aracılığıyla takipçilikten çıkarabilecekler.

Instagram

Instagram yetkilileri, üzerinde çalıştıkları yeni özellikle ilgili herhangi bir açıklama yapmadılar. Ancak Wong, uygulama kodlarını tersine yürüterek henüz doğrulanmamış özellikleri ortaya çıkarmasıyla nam salan bir isim. Dolayısıyla Android platformu için takipçi çıkarma özelliğinin artık var olduğunu, çalışmaların tamamlanmasının ardından da kullanıcılara sunulacağını açıkça söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.firstpost.com/tech/news-analysis/instagram-will-soon-allow-android-users-to-remove-followers-on-their-profile-8079621.html
17
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
7
3
2
1