Instagram, Küçük Bir Kıza Kendi Reklam Politikalarını İhlal Eden Reklamlar Gösterdi

53
26
24
4
3
12 yaşındaki bir Instagram kullanıcısı kız, hem ilgi alanlarının dışında kalan hem de o yaş grubuna gösterilmemesi gereken reklamlara maruz kaldı.

12 yaşındaki bir kızın teyzesi, yeğenine gün içerisinde Instagram üzerinden gelen reklamların ekran görüntülerini paylaştı. Yakında 13 yaşına (Instagram kullanabilmek için gereken minimum yaş) girecek olan kız, Instagram’a yeni katıldı ancak hesabı makyaj reklamlarının istilasına uğradı.

Instagram, reklamların hesap sahibinin takip ettiği sayfalar ve ziyaret ettiği sitelerden alınan verilerce gösterildiğini belirtti ancak kızın Teyzesi Tamsin Winter, reklamların yeğenine uymadığını ifade etti. Spora ve okula ilgi gösteren kızın hesabında onlarca makyaj malzemesi belirmesinin ardından kızın teyzesi bir tweet gönderdi.

“Yeğenim bana toplamda 13 reklam gönderdi. Kitaplarla, müzikle ya da oyunlarla ilgili tek bir reklam yoktu. Okulla ilgili hiçbir şey yoktu. Kırtasiyeyle ilgili bir şey bile yoktu. Gerçi dağcı çantası okul çantası olarak kullanılabilir ama modelin giydiklerinin iş ya da okul giyimiyle alakası yoktu.”

Tamsin Winter, dış görünüm ve güvenle ilgili bir konuşma yapmak için hazırlanırken yeğeninden önüne çıkan reklamları ona göstermesini istedi. Winter, BBC’ye verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Biraz çeşitlilik bekliyordum ancak çeşitliliğe dair hiçbir şey yoktu. Tüm reklamlar güzellik ya da modayla ilgiliydi. Spor giyimi gibi sağlıklı ürünleri öneren reklamlardaysa modeller sağlıklı bir şey yapmıyor, saçıyla oynuyordu.”

(Burada küçük bir bilgi vermekte fayda var. Instagram’ın reklam politikalarına göre sağlık, fitness ve kilo verme reklamlarının 18 yaşını doldurmuş kişilere gösterilmesi gerekiyor.)

Son olarak sosyal medyadaki reklamların bir endişe konusu olma ihtimalinin hiç aklına gelmediğini belirten Winter, yeğenine “Umarım güzelliğin dünya üzerindeki tek önemli şey olmadığını biliyorsundur” sorusunu sorduğu zaman yeğeninden arkadaşlarının belirli bir şekilde görünmek zorunda hissettikleri için diyet yaptığı cevabını aldığını belirtti.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/technology-48677333
53
26
24
4
3
Emoji İle Tepki Ver
53
26
24
4
3