Instagram Web Sürümünde Sayfalar, Artık Çok Daha Hızlı Açılıyor

20
6
3
3
3
Instagram, sayfasında geliştirmeler yaparak yükleme hızını artırdı. Uzun yükleme hızlarını internet sitesi için ciddi anlamda düşüren Instagram, daha kullanıcı dostu bir sosyal medya platformu olmak için elinden geleni yapıyor. Sayfasının ne kadar hızlandığını da belirten Instagram, geliştirmelerden sonraki verileri paylaştı.

Instagram, geçtiğimiz yıllarda sosyal medya platformları arasında rekabetçi kalabilmek için birçok özelliği bünyesine eklemişti. Snapchat gibi gençlerin daha çok ilgisini çeken uygulamalar karşısında devamlılığını sağlamak isteyen Instagram, Hikayeler ve direkt mesajlar gibi özellikleri uygulamasına ekleyerek sosyal medya platformunu bugünkü haline getirdi.

Instagram, mobil uygulaması için geliştirdiği bir takım özellikleri uygulamanın web sürümüne de getirdi. Sorun şu ki; geliştirilen özellikler, Instagram web sürümünde içeriklerin yükleme sürelerini ciddi şekilde uzattı. Bunun farkında olan Instagram, gerekli çalışmaları gerçekleştirmiş durumda.

instagram

Gerektiğinden (ya da rakiplerinden) daha yavaş yüklenen bir site, kelimenin tam anlamıyla bir ölüm fermanı olabilir. Bir sitenin yüklenmesi çok uzun sürdüğü zaman birçok kullanıcı sitenin yüklenmesini beklemez. Bunun farkında olan Instagram, bu konu üzerine düşerek fark edilebilir değişiklikleri platformunda uyguladı.

instagram web

Yükleme optimizasyonu gibi işlemler sonucunda sitesinin yükleme hızını artıran Instagram, internet sitesinin fazlasıyla ağır olmasına rağmen neredeyse 'boş' denebilecek siteler kadar hızlı açılmasını sağladı. Fotoğrafların yüklenme hızını %25 artıran Instagram, profil ya da sayfa açma hızlarını da %56 hızlandırdı.

Facebook'un geçtiğimiz aylarda FTC ve benzeri kurumlarla olan tartışmaları sonucunda itibarını yavaş yavaş kaybetmesiyle birlikte sosyal medya devi, Instagram'ın omuzlarından yük almasını hedefliyor. Kullanıcıları kendisine çekebilecek her türlü özelliği uygulamasına eklemeye çalışan platform, farklı gelişmelerle birlikte rekabetin en tepesindeki isim olmak için çabalıyor.

Kaynak : https://www.digitalinformationworld.com/2019/08/instagram-com-faster.html
20
6
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
20
6
3
3
3