Intel, Yeni Mac Pro'da Kullanılan İkinci Nesil Cascade Lake Xeon İşlemci Ailesini Duyurdu

6
5
1
0
0
Apple'ın geçen hafta tanıttığı Mac Pro'larında kullanılan işlemciler, Intel tarafından duyuruldu. İş istasyonlarında kullanılması planlanan bu işlemciler yüksek performansı, fiyatı ve enerji tüketimleriyle ön plana çıkıyor.

Geçtiğimiz hafta Apple, WWDC 2019 etkinlikleri kapsamında yeni Mac Pro modelini duyurmuştu. Yapılan tüm bu ihtişamlı tanıtımlar sırasında gölgede kalan bir Intel işlemcisi mevcuttu.  Intel, ikinci nesil Xeon W işlemcilerini de yapılan WWDC etkinlikleri ile piyasaya sürmüş oldu. 

Bu işlemciler aslında günlük kullanımdan ziyade iş istasyonu olarak piyasaya sürüldü. Sahip olduğu yüksek gücü sayesinde Intel'in bu yeni model işlemcileri yoğun işlemci gücü gerektiren iş istasyonlarında kullanılmak üzere oluşturulurken ilerleyen dönemlerde sahip olduğu özellikleri ve gücüyle fazlasıyla dikkat çekeceğe benziyor.

9 farklı model olarak piyasaya sürülen Intel'in 2. nesil Cascade Lake Xeon W-3200 ailesi daha fazla bellek kanalı, daha fazla çekirdek sayısı ve daha fazla bellek desteği sunuyor. Hatta çekirdek sayısı 28'e kadar çıkabiliyor. Bununla birlikte böyle güçlü bir işlemci ailesinin güç tüketimi de ciddi anlamda yüksek. Ailenin en küçük üyesi 160W enerji tüketirken bu değer 205 Watt'a kadar yükseliyor. 

8 çekirdekten olan ailenin en küçük üyesi 3.5 GHz temel frekansına sahip ve Turbo 2.0 özelliği ile 4.0 GHz'ye kadar çıkabiliyor. Buna ek olarak Intel, bu seride Turbo 3.0 özelliğini de kullanıyor. Turbo 3.0 desteğinde bu işlemcinin hızı 4.2 GHz'ye çıkabiliyor. Eğer bu ürüne sahip olmak isterseniz ödemeniz gereken tutar 749 dolar (yaklaşık 4.300 TL + vergiler ve ek kalemler). Sınıfın en yüksek üyesini yakından incelediğimiz zaman 28 çekirdek bizleri karşılıyor. 2.5 GHz temel frekansına sahip olan bu işlemcinin hızı ise maksimum 4.6 GHz'ye kadar çıkabiliyor. Intel'in bu işlemcisi için belirlediği değer ise 7.453 dolar (yaklaşık 43 bin TL). 

Şu an için Apple'ın Mac Pro'larında görmüş olduğumuz bu işlemcilerin önümüzdeki dönemlerde diğer platformlar için de kullanılabilir olması planlanıyor. Intel'in bu işlemcileri perakende satıcılara sunup sunmayacağı, ürünlerin satın alımlarının nasıl olacağı ise şu an için bilinmiyor.

Kaynak : https://www.anandtech.com/show/14513/intel-cascade-lake-xeon-w-3200-launched-server-socket-64-pcie-30-lanes
6
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
5
1
0
0