Intel'in Yeni 56 Çekirdekli Xeon İşlemcileri 2020'de Piyasaya Çıkacak

6
3
2
1
0
2020'de Intel'in iş istasyonları için ürettiği yüksek render performansı olan Xeon işlemcilerine bir yenisi eklenecek. Bu işlemciyi bir önceki nesillerinden ayıran ise yapay zeka öğrenimindeki yüksek performansı ve 56 çekirdekli yapısı.

Intel, 2020'nin ortalarına doğru piyasaya sunmayı planladığı ölçeklendirilebilir "Cooper Lake" isimli Xeon işlemcilerini bugün tanıttı. Her soket 56 çekirdeğe kadar içerebilecek. Ayrıca işlemcilerde tümleşik yapay zeka birimi de bulunacak. Amerikalı işlemci üreticisinin söylediğine göre, "Cooper Lake" işlemciler Intel Xeon Platinum 9200 serisinde olan özellikleri bulunduracak, aynı zamanda yapay zeka eğitimine yardımcı olacak "bfloat16" desteğini de sunacak.

Yeni Xeon işlemci serisi "Cooper Lake", Intel Xeon Platinum 8200 işlemcisine kıyasla daha yüksek bellek bant genişliği ve daha yüksek yapay zeka eğitim performansı sunacak. Ayrıca Intel Xeon Platinum 9200 serisinden daha az güç tüketimine sahip olacak.

intel xeon

Yeni Xeon serisinin sunumu hakkında, "Intel Başkan Yardımcısı ve Veri Merkezi Pazarlama Genel Müdürü" Lisa Spelman şunları söyledi:

“2. Nesil ölçeklendirilebilir Intel Xeon işlemci ailesinin bir parçası olarak sunduğumuz Intel Xeon Platinum 9200 serisi, yüksek performans gerektiren bilgi işlemleri ve gelişmiş yapay zekalarını oluşturmak için teknolojiyi kullanan müşterilerimiz arasında büyük heyecan oluşturdu. 56 çekirdekli işlemciler, daha fazla işlemci performansı ve bellek bant genişliğine ihtiyaç duyan çok daha geniş bir müşteri yelpazesine hizmet etmemizi sağlayacak.”

Bu yılın başlarında, Intel "Ice Lake" işlemcilerinin Haziran ayından itibaren piyasaya çıkacağını açıklamıştı. Intel'in bugün yaptığı açıklamaya göre "Ice Lake" işlemciler 10 nm teknolojisi ile 2020 ortalarına kadar sunulmuş olacak.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/intel-announces-cooper-lake-processor-with-up-to-56-cores-due-in-2020
6
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
1
0