iOS, Mobil Oyunculuk Gelirlerinde Bir Kez Daha Android'i Geride Bıraktı

16
8
4
2
0
Android ve iOS sistemlerinin uygulama mağazalarının artık başlı başına bir ekonomiye sahip olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. Gelirleri her geçen gün daha da artan mobil oyunculuk pazarının gelirlerine bakıldığındaysa bir kez daha iOS’in Android’i geride bıraktığı görülüyor.

Mobil oyunculuk konusunda gelirlere bakıldığında iOS bir kez daha Android’i geride bırakmayı başardı. Mobil uygulama pazarlamacısı Liftoff ve mobil niteliklendirme firması AppsFlyer tarafından yayınlanan rapora göre aradaki fark daralıyor. Dahası raporda Apple cihazlarda oynanan oyunlarda Android’e kıyasla keskin bir düşüş görünüyor.

Rakamlar

Yayınlan raporda ortaya çıkan rakamlara göre bir Android kullanıcısının satın alma maliyeti 3,21 dolar iken bu rakamın iOS’te 4,85 dolar olduğu görülüyor. Uygulama içi satın alma işlemleriyse %9,9’luk bir artış yaşayarak 33,83 dolara çıkıyor. Bu rakamın iOS kullanıcılarında 36,63 dolar olduğu görülüyor. Tabii burada %15’lik bir pazar payına rağmen iOS’in daha fazla gelir elde etmesi dikkatleri çekiyor.

Uygulama içi satın almalar konusunda Android, iOS’e göre daha az bir yüzdeye sahip olsa da rakamlar birbirine oldukça yakın. Düşüş trendinin başlaması sinyalleri ayrıca şirketlerin de Android’e daha fazla odaklanmasını sağlayacaktır. Geçmişe bakıldığında iOS kullanıcıları daha fazla para harcadığı için şirketler yatırımlarını iOS üzerine odaklandırmıştı.

Bölgeler

Raporda ayrıca Asya Pasifik bölgesindeki gelirlerde artış yaşandığını da gösteriyor. Bölgede bir önceki seneye kıyasla %190,7’lik bir artış yaşandığı görülüyor. Ayrıca Asya Pasifik’teki kullanıcıların edinme maliyetinin 71,02 dolardan 41,87 dolara düştüğü gözlemleniyor.

Rusya’da bir kullanıcının edinim maliyetinin 2,17 dolar olduğu görülüyor ki 66 milyon oyuncuya ev sahipliği yapan toplam Rus oyun pazarında ön görülen gelir 1,8 milyar dolar. Küresel oyuncu pazarının %25’ini oluşturan Çin’deki gelirim 2023 yılına kadar 728 milyon dolara çıkması bekleniyor. Kuzey Amerika’da insanlar geçtiğimiz yola oranla daha az para harcıyor.

iOS belli bir süre daha oyun içi harcamalar ve mobil oyunculuk gelirleri konusunda Android'i geride bırakmayı başarsa da liderlik koltuğundaki yerini Android'e bırakması çok da uzun sürmeyecek gibi duruyor. Yayınlanan raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://wccftech.com/android-gaming-is-gaining-in-on-ios-according-to-report/
16
8
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
16
8
4
2
0