iPhone 11 Pro ile Profesyonel Video Çekimleri Yapılabilir mi?

30
9
4
3
3
iPhone 11 Pro ile Profesyonel Video Çekimleri Yapılabilir mi?
Gelişen teknolojiyle birlikte günlük işlerimizde kullandığımız akıllı telefonlardaki kameraların kalitesi de artıyor. Peki, akıllı telefon kameraları profesyonel çekimlerin yapıldığı kameralarla boy ölçüşebilir mi?

Amiral gemisi akıllı telefonların modelleri yükseldikçe kamera kaliteleri de sürekli artıyor. Bu telefonlardan bir tanesi de iPhone 11 Pro. Apple’ın son model amiral gemisi daha önce yüksek kalitedeki DSLR makinelerle kıyaslanmıştı. CNET, şimdi de iPhone 11 Pro’nun kamerasını profesyonel video kameralarla yarıştırdı.

CNET, kardeş markası olan Carfection’a meydan okudu ve Apple’ın en yeni akıllı telefonunu kullanarak bir video çekti. Bu meydan okumayı kabul eden Carfection, İngiltere’deki New Forest National Park’a, Ford Mustang Bullit’in bir videosunu çekmek için gitti. Video tamamen iPhone kullanılarak çekildi ancak bazı sahneler için Moment’tan üçüncü parti lensler ve sabitleme gimbalları kullanıldı.

iPhone 11 Pro ile profesyonel çekim

Kıyaslamayı kafanızda tam olarak oturtabilmeniz için Carfection’ın çekimlerinde genellikle Panasonic GH5 gibi DSLR’ları ya da Sony FS7 gibi daha büyük kameraları kullandığını söylemek gerekiyor.

Carfection’un yapımcısı Charlie Rose, video kalitesinde sonucun biraz karışık olduğunu söyledi. Rose, ışığın güzel olduğu durumlarda görüntülerin harika göründüğünü ancak diğer durumlarda görüntülerin iPhone ile çekildiğinin belli olduğunu söyledi.

Rose, aradaki farkı şöyle açıklıyor: “Bir telefon kamerası olduğu düşünüldüğünde dinamik aralık harika. Ancak bazı detaylara yaklaşmaya başladığımızda Görüntülerdeki karlanma daha fark edilebilir hale geliyor. Ayrıca aynı alan derinliğini elde edemiyorsunuz, daha büyük sensörlere ihtiyacınız oluyor.”

iOS’ta bulunan düzenleme uygulaması Filmic Pro’yu da öven Rose, şunları söyledi: “Genelde oldukça etkileyici. iPhone üzerinden ISO, beyaz dengesi, poz süresi, manuel odaklama gibi özelliklerde ayarlama yapabilme harika. Bir telefon üzerinden bu tarz şeyler yapabilmeyi beklemezdim.”

Rose, genele bakıldığında deneyimin harika olduğunu ve üç adet iPhone 11 Pro kullanmanın çok yönlülük sağladığını söyledi. Rose, kendisine sorulan normal çekimlerde iPhone kullanıp kullanmayacağı sorusuna ise “Düzenli yaptığımız çekimlerde böyle bir ihtimal göremiyorum” dedi.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/11/09/iphone-11-pro-video-camera-test/
30
9
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
30
9
4
3
3