Jeff Bezos'un Şuan Türkiye'de Olduğu İddia Edilen Devasa Yatı: Uçan Tilki

43
9
1
0
0
Dünyanın en zengin insanı olarak tanınan Jeff Bezos’un 400 milyon dolarcık devasa yatı “Uçan Tilki” şu anda Türkiye kıyılarında.

Türkiye kıyılarına demirleyen devasa bir yatın fotoğrafları, Cumartesi günü Twitter'da dolaşmaya başladı. Fotoğraflarda gözüken yatın ise Amazon CEO'su Jeff Bezos'a ait olduğuna ve 400 milyon dolar değerinde olduğuna dair söylentiler de dolaşmaya başladı.

Türk haber kanallarından AHaber’in, İngilizce olarak haber yayınladığı ANews’in web sitesindeki 9 Temmuz tarihli haberde, yatın Türkiye'nin popüler turizm merkezlerinden olan Datça’nın kıyısına demir attığını bildirdi. Yatın Bezos’a ait olduğunu belirten orijinal tweet fotoğraflarla birlikte silindi, ancak ekran görüntüleri sosyal medyada dolaşmaya devam ediyor.

Superyacht Times web sitesindeki yat istatistiklerine göre, söz konusu mega yat "Uçan Tilki" olarak adlandırılıyor ve yat yapım şirketi Lürsen Yachts tarafından inşa edilmiş. Superyacht Times, Uçan Tilki'nin 136.0 metre uzunluğunda ve 54 kişilik mürettebatın dışında 22 kişiye kadar misafir kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

2019'da tamamlanan ve faaliyete geçen yatın, 11 VIP kabini ve 4 güverte dâhil olmak üzere 36 misafir kabini bulunduğu biliniyor. Ayrıca 12 metrelik bir yüzme havuzuna sahip olduğu ve güverte üzerinde bir helikopter pisti olduğu da belirtiliyor.

Jeff Bezos'un Yatı Uçan Tilki

Yatın Bezos’a ait olduğu söylentileri 2017 yılına, halen yapım aşamasında olan “Project Redwood” olarak adlandırılan gemiye dayanıyor. O zamandan beri, Bezos dünyadaki en zengin kişi olarak lanse ediliyor.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/jeff-bezos-rumors-own-400-million-yacht-spotted-turkey-coast-2019-8?utm_source=feedly&utm_medium=referral
43
9
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
43
9
1
0
0