Kingsman 3 (The King’s Man) Filmi Hakkında Her Şey

16
9
7
2
2
Kingsman serisi hayranlarının heyecanla beklediği Kingsman 3, yakın bir tarihte vizyona girecek. Biz de Kingsman izleyenler için serinin yeni spin-off filmini izlenmeden önce bilinmesi gerekenleri sizler için derledik. Gelin önce serinin ilk iki filmini hatırlayalım. Ardından Kingsman 3 izlerken bizi neler bekleyecek bir göz atalım.

Ajan filmleri, gizli servis filmleri her zaman en dikkat çeken filmler olmaya devam ediyorlar. Kingsman ise bir ajan filmi olmasının yanı sıra bilim kurgu öğelerini de içinde barındırıyor. Bunlara eğlence ve bol aksiyonlu sahneler de eklenince izlemesi çok keyifli film serisi ortaya çıktı.

Şu ana kadar iki filmden oluşan seri, 3. film olarak The King's Man (Kralın adamı) yakın tarihte vizyona sokacak. İçeriğimizde ilk iki filme yönelik bilgiler yer alıyor. Eğer henüz ilk filmleri izlemediyseniz, baştan uyaralım.

Kingsman serisi nasıl başladı? Biraz geçmişi hatırlayalım:

kingsman

Serinin ilk filmi Kingsman The Secret Service ismiyle vizyona girdi ve beklenenden çok daha büyük bir başarı yakaladı. Aksiyon filmleri genel olarak dramatik konuları geri planda bırakırken, daha çok şiddet içeren öğelere yer veriyor. Ancak Kingsman 1 şiddet içeren sahnelerden ziyade aile içi dramalar ile başladığı için ilk başta izleyicileri etkilemeyi başarmıştı. Ayrıca Kingsman Gizli Servis izleyicileri ve film eleştirmenleri, aksiyonun yanında bolca güldüren eğlenceli sahnelere de tam not vermişti.

Baş kahramanımız Gary, annesi ile birlikte üvey babasının evinde yoksul bir hayat sürüyordu. Erken yaşta, İngiliz Gizli Servisi için çalışan babasını kaybeden kahramanımızın macerası, bir gün zor durumda kalırlarsa aramaları için verilen bir numarayı aramaları ile başladı. Gary, o andan itibaren yoksul ve üvey babasından baskı gören bir çocuktan, çok önemli bir ajana dönüşecekti. Klasik aksiyon filmlerinin dışında çok fazla eğlenceli sahneye de sahip olan film, bilim kurgu efektleriyle de izleyenleri büyülemeyi başarmıştı.

Kingsman 2 The Golden Circle ile macera devam etti

Serinin ikinci filmi Kingsman 2 işin içine Amerika Gizli Servisi’nin de girdiği aksiyon dolu bir film oldu. Düşmanları tarafından büyük bir hezimete uğratılan Kingsman teşkilatı, hem karargahını hem de terzi dükkanını kaybetmişti. Bu noktada kahramanımıza yardım Amerikalılardan geldi ve film boyunca iki gizli servis ekibi bir takım oldu.

Ortak düşmanlarını yok etmeye çabalayan iki servisin eğlenceli ve aksiyon dolu macerası film eleştirmenlerini memnun etti. Ancak yine de birinci filmin altında kaldığı yönünde birçok yorum da yapılmıştı.Kingsman 2 izleyenler ikinci filmde iki büyük sürpriz ile karşılaştı. İlk filmde öldü olarak gösterilen Galahad’ın aslında ölmediği ortaya çıktı. Bu büyük bir sürpriz oldu ve aynı zamanda Gary ile Galahad buluşmasını izleyenleri duygulandırmıştı. Ayrıca filmdeki bir diğer sürpriz ise Elton John olmuştu.

Kingsman 3 izlerken neler göreceğiz?

kingsman

Bilinenin aksine yeni çıkacak olan film ilk iki filmin devamı niteliğinde olmayacak. Orjinal ismi The King’s Man olan yan film, ülkemizde Kingsman: İlk Görev ismiyle vizyona girecek. Kingsman Gizli Servis teşkilatının kuruluş hikayesini de anlatacak film, bir adamın büyük suç örgütlerine karşı mücadelesini konu olacak. Filmin konusu ilk iki filme göre daha eski bir tarihte geçecek. Bu nedenle serinin önceki filmleriyle herhangi bir bağlantısı olmayacak.

Kingsman 3 vizyona ne zaman girecek?

Aslında serinin üçüncü filmi ilk kez açıklandığında filmin bu kasım ayında vizyona gireceği söylenmişti. Ancak daha sonra değişiklik yapıldı. Kingsman 3 izlemek isteyenler şubat ayına kadar beklemek zorunda. Film ülkemizde 14 Şubat 2020 tarihinde vizyona girecek. Filmin oyuncu kadrosunda Harris Dickinson, Gemma Aterton, Ralph Fiennes, Stanley Tucci, Djimon Houosu ve Charles Dance gibi ünlü aktörler yer alıyor.

Kingsman serileri hakkında ilginç bilgilere bakalım:

Serinin filmleri film eleştirmenlerinin çoğu tarafından olumlu eleştiriler aldı. Sadece filmde yer alan şakalar konusunda bazı film eleştirmenleri acımasız yorumlar yaptı. Ancak yine de izleyenler bu şakalardan bir hayli memnun. Filmin oluşum ve çekim sürecinde de birçok ilginç olay meydana gelmiş. 

Film çizgi romandan esinlenerek yapıldı:

kingsman

Filmlerin asıl konu alındığı kaynak aslında bir çizgi roman. Mark Miller ve Dave Gibbons imzalı çizgi roman The Secret Service, bu iki güzel filmin yapılmasına ilham kaynağı oldu. Ayrıca Netflix, Mark Miller ile anlaşarak daha fazla eserini film ve dizi yapmaya hazırlanıyor.

Usta aktör en zor sahnelerinde bile dublör kullanmadı:

kingsman

Filmde Galahad karakterini canlandıran Colin Firth, dublör gerektiren sahnelerin %80 gibi büyük bir bölümünde kendi oynadı. Birkaç hafta boyunca her gün üç saat boyunca antrenmanlar yapan Firth, filmin yönetmeni Matthew Vaughn tarafından da takdirleri topladı. Eğitimlerin kendisi için yeni ve acı veren bir deneyim olduğunu söyleyen ünlü aktör, ayrıca dövüş filmlerinin usta ismi Jackie Chan'in ekibi tarafından da 6 ay boyunca eğitim aldı.

Köpeklerden korkan bir gizli ajan

kingsman

Filmde bir ajan olabilmek için adayların kendilerine ait bir köpek sahiplenmeleri gerekiyordu. Ancak baş karakteri canlandıran Taron Egerton gerçek hayatta köpeklerden çok korkuyordu. Egerton köpeklerden korksa da kedileri sevdiğini belirtti.

Kötü adam rolünü kabul etmedi, gerçek hayatta ise...

Grazelle

Filmde bıçaklardan oluşan iki protez bacağı olan Grazelle karakteri aslında ilk önce olimpik sporcu Oscar Pistorius'a teklif edildi. Ancak sporcu o dönem yarışmalara odaklanmak için daha fazla antrenman yapmak istediğini belirtti ve rol teklifini ret etti. Filmde kötü bir rolü canlandırmak istemeyen oyuncu bu tekliften sonra trajik bir olaya imza attı ve kız arkadaşını öldürdü. Mahkeme sporcuyu 13 yıl hapse mahkum etmişti.

Takım elbiseler filme özel tasarlandı:

kingsman

Filmde kullanılan elbiseleri bizzat yönetmen Matthew Vaughn ve baş kostüm tasarımcısı Arianne Phillips tasarladı. Elbiselerin üretimini ise İngiltere'nin en ünlü ve prestijli giyim markaları ortaklaşa gerçekleşti. Filmde kullanılan takım elbiselerin fiyatı 1750 dolardan başlıyor.

İlk filmin en güzel sahnesi yasaklandı

kingsman

İlk filmin ve belki de serinin en iyi sahnelerinden biri olan kilisedeki dövüş sahnesini hatırlarsınız. İnsanlara takılan bir çip sayesinde beyinleri kontrol edilebiliyordu. Bu sahnede insanların birbirleriyle dövüşmesi komutu verilmişti ve acımasız kavgalar başlamıştı. İşte bu sahne sırf kilisede geçtiği için insanları rahatsız edebilir bahanesiyle Hindistan tarafından sansürlendi. Ancak filmde yer alan bir cinsel sahnenin insanları rahatsız etmeyeceği düşünülerek iptal edilmedi.

Başrol olduğunuz bir filmde en son tercih olmak:

kins's man

Serinin baş karakteri Gary “Eggsy” Unwin için aslında ilk başta farklı bir oyuncu ile anlaşılmıştı. Ancak rol teklif edilen oyuncu farklı bir filmde oynamak isteyince 60 kişiden fazla aktör ile deneme çekimleri yapıldı. Uzun süren baş rol aramalarının ardından Eggsy rolü, Taron Egerton'a teklif edildi.

Yıldız kadın aktörleri yenen genç yetenek:

emma watson

Filmde baş karakterimizin arkadaşı olan Roxy karakteri için büyük ölçüde Emma Watson düşünülüyordu. 2. tercih ise genç oyuncu Bella Heathcote olmuştu. Ancak genç ve o dönem fazla tanınmayan Sophie Cookson iki ünlü ismi de geçmeyi başardı ve rolü kaptı.

Oyuncular az kalsın boğuluyormuş

kingsman

İlk filmdeki etkileyici sahnelerden biri de gizli servis merkezinde geçen su altı sahnesiydi. Ajan adayları bir gece yataklarında uyurken aniden gelen su sesiyle uyanmışlar ve bu sorunu çözmek için uğraşmışlardı. Bu sistem ise çekim sırasında tamamen bilgisayar tarafından kontrol ediliyordu. Çekim ekibi ile sahnenin çekildiği oda arasında ise bir hayli mesafe vardı. Çekimler sırasında bilgisayarın yaptığı bir hata nedeniyle oyuncuların boğulmaktan son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

16
9
7
2
2
Emoji İle Tepki Ver
16
9
7
2
2