Konyalı Robot Mini Ada, Nikah Şahidi Olup Göbek Attı

55
14
4
3
2
Konyalı Robot Mini Ada, Nikah Şahidi Olup Göbek Attı
Akınsoft Robotics tarafından Konya’da üretilen robot Mini ADA, insansı olma konusunda çığır açtı ve nikah şahidi oldu. Arka planda Ümit Besen şarkılarının ve oyun havalarının çaldığı bir bilim kurgu haberiyle karşınızdayız.

Türkiye’nin en büyük robotik teknoloji firmalarından olan Akınsoft, son birkaç yıldır Mini Ada ismini verdiği robot üzerinde çalışıyor. Hizmet sektöründe kullanılmak amacıyla üretilen insansı robot Mini ADA, basının karşısına çıktığı ilk günden bu yana farklı olaylarla gündem olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Antalya’da düzenlenen Akdeniz Bilişim Zirvesinde sahneden düşen Konyalı insansı robot, sosyal medyada da gündem yaratmıştı. Bu yıl faaliyete geçen İstanbul Havalimanı’nda karşılama görevlisi olarak çalışmaya başlayınca, Mini ADA Washington Post gazetesinde bile manşet olmuştu. 

Mini ADA’nın son macerası ise bir düğünde nikah şahitliği yapıp göbek atması oldu:

Ülkemizde yaşayan çoğu vatandaştan daha çok kültürel uyuma sahip Mini ADA’yı yukarıdaki videoda formalite gereği nikah şahidi olarak görüyoruz. Ardından oyun havaları devreye giriyor ve Mini ADA, aramızdaki çoğu kişiden daha iyi oynamaya başlıyor. Böylece insansılık konusunda çığır açıp, dünyanın ilk nikah şahidi ve göbek atan robotu olmayı başarıyor. 

Mini ADA robotlarının sayısı giderek artacak ve hizmet sektöründe boy göstermeye devam edecekler. Ancak bu gidişle bazı Mini ADA’lar besteci olup bir taverna açarak hayatına devam edebilir gibi görünüyor. Hatta aşk acısı yaşayanlar Nikah Masası eşliğinde yerli bir dram, romantik, bilim kurgu filminde bile oynayabilir. Projenin nereye varacağını biz de kestiremiyor, Akınsoft Robotics’i Mini ADA başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

55
14
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
55
14
4
3
2